Szerelemre születtünk

Azon vesszük észre magunkat, hogy minden hétvége ugyanolyan: vasárnap reggel ülünk, magunk elé bámulunk, és fogalmunk sincs, mit keresünk ebben az érzelemmentes világban.

Hajszoljuk az élvezeteket, azt akarjuk, hogy valaki szeressen. Mindegy, hogy hogy, valahogy. Belemegyünk megalázó játékokba, hagyjuk, hogy a hátunkon tapossanak olyanok, akikért két forintot nem adnánk. El akarjuk érni az érzést, hogy szeretve vagyunk. Mindenáron ezt akarjuk, hiszen pontosan tudjuk, hogy az életünk csak az érzelmek által válhat teljessé.

Ám legtöbbször luftot ütünk, nem azt kapjuk, amit várunk, és az egész kezdődik elölről.

Mindenki a szerelmet akarja. Ki így, ki úgy, de mindenkinek ez a vágya. Van, aki mindenre hajlandó érte. Megalázza magát, alantas helyzetekbe keveredve hajszolja a szerelmet, éjt nappallá téve (szó szerint). Van, aki szerényebben, de űzi-hajtja, mert nem tud meglenni nélküle. A visszacsatolás nélkül, hogy az életnek van értelme.

Az sem zavar bennünket, ha a szerelem megszerzésével önmagunkat kell feladnunk, a függetlenséget, ami minden személyiséget kiteljesít. Tudjuk, hogy a szerelem képes erre önmaga is. Nem kell semmi más, hiszen az igaz szerelem megad mindent, amire vágyunk. Csak olyan nehéz a közelébe férkőzni, és annyiszor sérülünk meg a keresése közben, hogy akár fel is adhatjuk. De akárhányszor is kerülünk mélypontra, a lelkünk mélyén tudjuk, hogy a szívünk ad útmutatást, csak azzal nyerhetjük el a boldogságot.

Ez a tény, ez a tudás ad erőt az újrakezdéshez, ahhoz, hogy újra felvegyük a kesztyűt, és harcoljunk, ha kell. Mindenki megérdemli, hogy szerethessen, és őt szeressék. E nélkül mindenből eltűnik a motiváció, és a lelkünk újra csak csalódik.

Pedig mi felkészültünk az igazi érzésekre. Arra, hogy valakit igazán meglássunk, a lelkét, az érzéseit. Mi is hajlandók vagyunk kitárulkozni, megnyitni a lelkünket, kiadni a titkainkat. Akár áldozatot is hoznánk ezért a valakiért. Szeretnénk úgy élni, hogy ne az egyéjszakás kalandok izgalma adja meg a kielégülést, hanem valami sokkal fontosabb és emelkedettebb érzés uralkodjon el rajtunk. Szeretnénk, ha nemcsak szex, hanem szeretkezés is lenne az életünkben. Valódi intimitás, olyan, amely a csöpögős filmekben van. Igaz érzelmek, bonyodalmak nélküli élet.

Ehhez azonban elsősorban önmagunkban kell bíznunk. Abban, hogy az életünk többet ér, többre hivatott, mint a jelenlegi helyzet. El kell engednünk azt, ami nem tesz boldoggá, ami visszahúz. Legyen az egy kapcsolat, ami kiüresedett, egy barátság, ami egyoldalú, vagy akár egy tárgy, ami csak porfogó. El kell hinnünk újra, hogy képesek vagyunk akármire, amit csak akarunk. Tudnunk kell, hogy nem vagyunk egyedül. Nagyon sokan küzdenek a szerelemért ugyanebben a percben is. Hinnünk kell abban, hogy a szerelem itt van a levegőben, valahol vár ránk, és egyszer csak megjelenik majd, mint egy villámcsapás. Csak ne húzódjunk előle félre.

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.