A nőgyógyászati műtét és a menopauza nem zárja ki a szexuális életet

Dr. Demeter Attila Ph.D., osztályvezető főorvos, az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztályának vezetője volt segítségünkre abban, hogy megtaláljuk a válaszokat a nőket talán leginkább érdeklő kérdésekre  a nőgyógyászati nagyműtétek, illetve a változókor utáni szexuális élettel kapcsolatban.

Bővebben: A nőgyógyászati műtét és a menopauza nem zárja ki a szexuális életet

Időskori szexuális élet – még mindig tabutéma

Sajnos még mindig igencsak tabutémának számít az időskori szexuális élet, pedig jóval 50 felett is igénylik az emberek a gyengédséget. Társadalmunkban azonban az öregség, az időskor szavakhoz többnyire a leépülés, a demencia, a depresszió szavakat társítják.

Bővebben: Időskori szexuális élet – még mindig tabutéma

Mitől Nő a Nő?

Sikeres, aktív, szép, szexi - a mai nő kötelező tulajdonságai. Ez azonban még nem teszi boldoggá. Mentse fel hát magát a sikeresség terhe alól! Annál, hogy a „Szupernőt” játssza, sokkal fontosabb, hogy elégedett legyen. Szakértők szerint a következő öt pillér tarthatja meg egyensúlyunkat:

Bővebben: Mitől Nő a Nő?

Vacsora egészségesen

A reggeli a legfontosabb étkezés, de semmiképpen nem elhanyagolható a vacsora jelentősége sem, hiszen se éhesen se teli gyomorral sem jó aludni. Mihaldy Kingával az OÉTI Dietetikusával, Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnökkel beszélgettem, vajon akkor mit is készítsünk magunknak vacsorára.

Bővebben: Vacsora egészségesen

A fogyás enyhíti a változókori tüneteket

Csökkennek a hőhullám okozta panaszok a túlsúlyos nőknél menopauzában, ha leadnak néhány kilót. A San Franciscó-i egyetem kutatóinak vizsgálatában részt vevő 338 túlsúlyos nő (átlagéletkor 53 év) mintegy fele a hat hónapos vizsgálat kezdetén hőhullámokra panaszkodott. Azok, akik részt vettek egy intenzív fogyókúra-programban, jellemző módon tüneteik enyhüléséről számoltak be.

Bővebben: A fogyás enyhíti a változókori tüneteket

Jógával a változókori alvászavar ellen

A változókorban lévő, alvászavarral küszködő nők számára igen gazdaságos és mellékhatások nélküli altatószert találtak brazil kutatók, a jógát.
Sok nő szenved korának előrehaladtával a klimax különböző tüneteitől, amelyek között gyakori az alvászavar. 

Bővebben: Jógával a változókori alvászavar ellen

Nélkülözhetetlen vitaminok

Vitaminok: mindenki hallott már róluk, de azt is tudod, miért fontosak, milyen típusúak vannak és melyiket mikor, milyen mennyiségben kell bevinni?

Bővebben: Nélkülözhetetlen vitaminok

Amikor a nőknek nem megy…

A nőket többféle szexuális probléma is érintheti: a közös bennük, hogy megnehezítik, esetenként lehetetlenné teszik a szexuális életet, és így hosszú távon akár a kapcsolatot is. Ráadásul akár komolyabb problémákat is jelezhetnek, ezért mindenképpen érdemes foglalkozni velük!

Bővebben: Amikor a nőknek nem megy…

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.