Szexuális örömszerzés

A szexszel kapcsolatban alapvetően nem igaz az, hogy ösztönös, veleszületett képességekkel rendelkezünk. A kiegyensúlyozott szexuális kapcsolat alapja inkább a tanulás és a tapasztalat. Mindezt nehezíti az, hogy a szeretkezésre és a gyönyörszerzésre nincsenek receptek, hiszen minden ember más és más helyzeteket és ingerléseket részesít előnyben.

altA sikeres szexuális élet kulcsa az odafigyelés, a merészség és az őszinteség. Az igazán jó partner gyöngéd és figyelmes, emellett bizonyos fokig merész és bátorítja a párját. Viselkedésével kimutatja, hogy vonzó és csábító, így a társ valóban nőnek illetve férfinak érzi magát mellette, így kinyílik, és bátran meri vállalni a testét és az érzéseit. A szeretkezés fokozatos mozdulatok sorozata. A test kevésbé intim területeit érintő simogatásokkal kezdődik, majd csókolózással és az erogén zónákat feltérképező érintésekkel, az előjátékkal folytatódik, melynek befejezése lesz a tényleges szexuális aktus.

A csók 

Az ajkak a rajtuk lévő nagyszámú idegvégződésnek köszönhetően rendkívül érzékenyek, így nagy szerepet kapnak az izgalom közvetítésében. Emellett a látás, a hallás és a szaglás is részt vesz a folyamatban, ugyanis segítségükkel beindul a szexuális fantázia. A csókolózás legtöbb esetben a meghitt szexuális kapcsolat alapja, érdekes, hogy akik érzelmek nélküli kapcsolatra vállalkoznak, azok legtöbbször kerülik a csókot, sőt ilyenkor a csók kifejezetten undorérzetet is kelthet.

Az előjáték

Előjáték alatt a vágyakozást, a szerelmes szavak suttogását, a becézgetést és a különböző testrészek simogatással és csókokkal történő ingerlését értjük. Az elnevezés annyiban helytálló, hogy a közösülést megelőző ténykedésről van szó, azonban az előjáték, vagy más néven petting önmagában is olyan erős ingereket jelenthet, hogy mindkét fél elérheti az orgazmust a pénisz hüvelybe való behatolása nélkül is. Ez különösen fontos lehet az első alkalommal szeretkező nők számára, akiket elijeszthet a gyors hódítás. Az előjáték a nők orgazmusának előkészítésében nagyon fontos lépés, ami persze nem azt jelenti, hogy a férfiak nem lelik örömüket benne. Nekik önmagában sokszor a látvány is elegendő ingert jelent, azonban a nők a mellük, csiklójuk vagy hüvelyük folyamatos ingerlése során jönnek izgalomba.

Az erogén zónák

Testünk bizonyos részei sokkal érzékenyebben reagálnak az érzéki ingerekre, ezeket erogén zónáknak nevezzük. Tulajdonképpen a test bármely része erogén lehet, egyéne válogatja ki melyik területre érzékenyebb. Számít az alkalmazott inger milyensége is (erőssége, ritmusa) sokszor ahol a kézzel történő ingerlés nem vált ki izgalmat, ott a szájjal vagy nyelvvel való ingerlés csodákra lehet képes.

Férfiaknál a legérzékenyebb a hímvessző, annak is a makk húgycső felöli oldala, de ez a zóna kiterjed a herezacskó bőrére, a herezacskó és a végbélnyílás közötti gátra, és a combok belső felszínére is. Sok férfi érzékenyen reagál a mellbimbó ingerlésére is.

Nőknél a szeméremtest és a gát környékének ingerlésével lehet legkönnyebben orgazmust. Legismertebb erogén szerve a nőknek a csikló, ez az egyetlen olyan szerv, melynek izgatása behatolás nélkül is képes orgazmust kiváltani. A többi erogén zóna, ilyen például a mell, a combok belső felülete, az ajkak és a fülek, esetleg a far és a hát izgatása közvetlenül általában nem vált ki orgazmust, de ingerlésük jelentősen fokozza a szexuális izgalmat. A nők hüvelyében, a hüvelybemenettől kb. 4 cm-re, a mellső falon található egy babszemnyi szervecske, az úgynevezett G-pont, melynek tartós, kézzel vagy a pénisszel történő ingerlése rendkívül kéjes, mély orgazmushoz vezet.

Jó tudni, hogy az egyik leglényegesebb erogén zóna az agy. Köztudott, hogy a fantázia önmagában képes szexuális izgalmat, vágyat ébreszteni. A fantázia nagyon fontos kelléke a szexuális életnek, nélküle nincs beteljesült, érzelem gazdag szexuális élet.

A maszturbáció

A maszturbáció nemi önkielégítést jelent, amelynek célja az erogén zónák kézzel, vagy valamilyen stimuláló eszközzel történő ingerlésével az orgazmus elérése. Normális és nélkülözhetetlen a szexuális felfedezésben és kibontakozásban, sőt egyes szexuális problémák kezeléséhez is ajánlják. Kisgyermekeknél is előfordul, bár ebben a korban még nem teljesen tudatos cselekedetről van szó. Később, a kamaszkorban a fiatalok egyre tudatosabban keresik a szexuális izgalmat, ilyenkor a maszturbáció a serdülők életének normális részévé válik. A későbbi szexuális életük szempontjából nagyon fontos, hogy megismerjék, milyen érintések, mozdulatok okoznak nekik örömöt, és fontos tanulási folyamaton mennek keresztül, amely során megtanulják saját szexuális reakcióikat. Sokszor a tartós párkapcsolatban élő férfiak és nők is végeznek önkielégítést, ennek oka lehet csupán a szexuális feszültség csökkentése, vagy akár a szexuális előjáték részeként gazdagíthatja a pár nemi életét.

Az erekció

Az erekció a hímvessző erotikus gondolatokra, képekre, illatokra vagy érintésre bekövetkező reflexes merevedését jelenti. Ilyenkor az ernyedt állapothoz képest a pénisz mind vastagságában, mind hosszában megnő (hossza átlagosan 15-17 cm lesz). Az erekció létrejöttében nagy szerepe van a pénisz barlangos testének falában elhelyezkedő simaizomnak, melynek elernyedése lehetővé teszi a vér beáramlását a barlangos testekbe, így azok feszített állapotba kerülnek. Az erekcióban a másik fontos mechanizmus, hogy a pénisz külső burkai között futó vénákat a vérrel megtelt barlangos testek a pénisz külső burkához szorítják, így a beáramlott vér nehezebben tud elfolyni a hímvesszőből, és ezzel a merevedés teljessé válik. Ezek a reakciók nem tudatosan történnek. Tudatosan tovább fokozható az erekció a hímvessző alapját körülvevő gátizmok akaratlagos összehúzásával.

Az orgazmus

Az orgazmus a szexuális együttlét legintenzívebb része, amikor a gyönyör eléri a csúcspontját. Az érzést izom-összehúzódások kísérik, majd a feszültség csökkenésével a test ellazult állapotba kerül. A férfi és a nő orgazmusa sok hasonlóságot mutat, azonban vannak mégis alapvető különbségek.

A férfiaknál az orgazmus rövidebb ideig tart, és meredekebb lefolyású, mint a nőnél. Az orgazmust a hímvesszőből a sperma kilövellése kíséri, amit ejakulációnak, magömlésnek nevezünk. A magömlés során a testben többlépéses folyamat játszódik le. Az első szakaszban a spermiumok összegyűlnek a mellékherébe, a második az ürítés szakasza, ilyenkor a spermiumok tovább haladnak a prosztatáig, ahol a prosztata és az ondóhólyag váladékéval keveredve kialakul a sperma. A harmadik fázis a kilövellés, ami ritmikusan az emelkedő nyomásnak és a gátizomzat összehúzódásának a következménye.

A nőknél az orgazmus valamivel hosszabb ideig tart, sőt a nők sorozatban több orgazmusra is képesek. Az izgalom tetőfokán a hüvelyt körülvevő gátizomzat többször összehúzódik és elernyed, ezt az egész testre (arc, végtagok, hát, medence) kiterjedő izom összehúzódás kíséri. Eközben felgyorsul a szívverés, a légzés szaporábbá válik, a bőr kipirul és fokozódik a verejtékezés is. Néha az izgalmak és a felfokozott érzelmek hatására akár spontán tüszőérés is bekövetkezhet. 

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.