Honnan tudod, hogy nem ő számodra az igazi?

Nem lehet elégszer elmondani, hogy soha ne járj valakivel csak azért, hogy ne legyél egyedül - és mert amúgy is, már minden barátnőd bepasizott. Párkapcsolatban magányosnak lenni sokkal fájdalmasabb, mint egyedül nézni szembe az élet kihívásaival (bocs, ez közhely volt, de igaz). Persze még így is előfordulhat, hogy kezdetben azt hiszed, van közös jövőtök...

Ki ne ismerné a következő forgatókönyvet: megismerkedsz valakivel, jól érzitek magatokat együtt, akadnak szép számmal közös programok, de valami mégis hiányzik. Vajon csak türelem kell, hogy összecsiszolódjatok? Esetleg te nem vagy elég toleráns, amiért olyat vársz tőle, amire nem képes? Netán csak rossz időben, rossz helyen találkoztatok, és ezért mentek egymás agyára néha? Van néhány dolog, ami segít rávilágítani arra, hogy talán nem kellene feszegetni az együtt járást, mert emberünk bizony nem a Nagy Ő (és itt most nem Noszály Sanyira gondolunk).

Gyűlöli a családodat.

Sokat megtudhatsz már abból is, ahogyan a srác a pincérrel, a taxissal, a tanárral vagy a szomszéddal kommunikál, de a családodhoz való viszonya még inkább rávilágít valódi természetére. Ha nem nyitott, nem akarja megismerni őket, folyamatosan a hibát keresi bennük és még az alapvető tiszteletet sem adja meg a szüleidnek, akkor felejtsd el a srácot.

A barátaid mind utálják őt.

Nem állítjuk, hogy mások véleményére alapozd a párkapcsolatodat, hiszen saját magadat te ismered a legjobban, nem a barátnőd. Egy kívülálló sokszor viszont lényegesen tisztábban átlátja a helyzetedet: ha tehát több közeli barátod is állítja, hogy abszolút nem illetek össze, akkor azt igenis érdemes megfontolni.

Teljesen más az érdeklődési körötök.

Te a gép mellett szeretsz ülni és játszol, ő meg edzőterembe jár hetente négyszer. Te otthon érzed magad jól egy jó könyvvel, ő él-hal a bulikért. Sokszor halljuk, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de az életmóddal, világlátással kapcsolatos hasonlóság egy működőképes kapcsolat esetén alap. Ha nagyon mások vagytok, csak szenvedések árán alkalmazkodhattok egymáshoz: ha pedig már nem önmagad adod, boldogtalan leszel.

Túl hasonlóak vagytok, mindenben megegyezik a véleményetek.

Míg két különböző ember nehezen találja meg a közös nevezőt, a két tojás könnyen elunhatja magát egymás társaságában. Ahhoz, hogy némi pezsgés, izgalom és újdonság kerüljön a kapcsolatotokba, fontos, hogy ne csak az érdeklődési körötök legyen szerteágazó és változatos (mindig tudj újat tanítani a kedvesnek), de a vérmérsékletetek is különbözzön. Ha ő ugyanattól borul ki, mint te és vica versa, hogyan lesztek egymás támaszai nehéz helyzetben?

Nem vonzódsz hozzá.

Ha megcsókolod, megmozdul benned valami? Ha mellette állsz, jól eső borzongással tölt el férfias megjelenése, jelenléte? Igényled a közelségét, érintését? Van egy dolog, ami megkülönbözteti a szerelmet a barátságtól, ez pedig a fizikai vonzalom. Oké, nem feltétlenül arról az észbontó, mindent felemésztő fizikai vágyról van szó, amiért mindent feladnak a romantikus filmhősök - de mindenképpen egy kis bizsergés, vonzalom, különben nem működik a dolog.

Nagyon más a világnézeti, vallási hátteretek, meggyőződésetek.

A valláskülönbség önmagában véve nem probléma, viszont van egyfajta személyes hitbéli, spirituális világlátás, aminek gyökeres különbségei lehetetlenné teszik az együttélést. Ezen nincs mit ragozni: ha nem tudja tisztelni és veled együtt építeni azt, amiben te hiszel, nincs keresnivalótok egymás mellett.

Teljesen másképp látjátok a jövőtöket.

Ha te egy tanyán élnél szívesen és négy kereket akarsz, míg ő New York-ba vágyik, mert Budapest kicsit neki, továbbá megrögzött gyerekgyűlölő, akkor sanszos, hogy később sem csiszolódtok egymáshoz. Alapvető életvezetési kérdésekben fontos, hogy közelítsen egymáshoz az álláspontotok. Hiszen a madár és hal szeretheti egymást, de hol raknak vajon közös fészket: a fa tetején vagy a vízben? Ezt mindig érdemes szem előtt tartanod.

Természetesen nagyon fontos, hogy ne az első héten akard eldönteni, hogy a srác, akit csak most ismertél meg, életed szerelme-e. Adj magatoknak időt, találkozz vele kötetlenül, próbáld minél több oldaláról megismerni. Ha viszont hónapok óta randiztok, és kezd egyfajta faramuci se vele, se nélküle kapcsolat kialakulni, érdemes fontolóra venni a fentieket...

 

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.