Hogyan találd meg az Igazit?

Ki egyszer, ki tízezerszer, de mindannyian elképzeltük már a férfit, akinek gyermeket szülnénk, és akit - jó esetben - egy életre választanánk. Néhány leányálom szépen beteljesül, vannak azonban olyanok is, akik napról napra magányosan töltik az estéiket. A szinglik tényleg ideálokat kergetnek, vagy már rég belefásultak a lélekölő pasivadászatba?

A nemi szerepek még a múlt század elején is fekete-fehérek voltak, mára azonban gyökeresen megváltoztak. Amíg régen például a család akarata és az azonos társadalmi rétegbe tartozás volt a házasság fő szempontja, addig ma már a nők egyre több mindent szeretnének kiharcolni maguknak, és általában meg is kapják, amire vágynak: a tökéletes függetlenséget. A gyengébbik nem számára már nincsenek határok: lehetnek felsővezetők, híres tudósok, világutazók - a képlet tehát megváltozott, a nők életének valós céljai lettek. De hová lettek a nők életéből a férfiak?

Ma a férfiak helyett sokszor a nőké a kezdeményező szerep - flörtben, szexben, sőt már a leánykérésben is. A teremtés koronái elkényelmesedtek, és ha szembekerülnek egy valódi, meghódításra váró hús-vér nővel, akiért küzdeni kell, akkor hanyatt-homlok menekülnek. Sokszor meg lehet nézni az Igazából szerelem című filmet, lehet George Clooney-ról vagy Edward Cullenről álmodozni ideig-óráig, de attól még az esték magányosan telnek majd szingliként. Beke Irina, a First Class Társkereső Iroda vezetője és tulajdonosa 22 éve él boldog házasságban, és naponta találkozik igazi társra vágyó férfiakkal és nőkkel. Szerinte a megoldást a következők jelentik: „Ma a legfontosabb, hogy egy nő valóban nőies legyen - a szó minden értelmében. A 'fogadj el olyannak, amilyen vagyok' remekül hangzik, de a sikertől nagyon messze van. Egy nőnek, ha tényleg fel akarja kelteni egy igazi férfi érdeklődését, igenis tennie kell önmagáért. 'Lementem a sarki közértbe egy ócska melegítőben, zsíros hajjal, amikor belefutottam Péterbe, aki azóta ma a férjem' - az ilyen és ehhez hasonló történetek ritkák, mint a fehér holló. Az esetek nagy többségében, ha valódi, hús-vér férfira vágyunk, akkor csak úgy lehetünk sikeresek, ha kitörünk a vágyálmokból, és nekilátunk kibontani a bennünk szunnyadó igazi nőiességet."

Ki lehet az igazi?

Beke Irina szerint a nőknek már fiatalon meg kellene tanulniuk azt, hogy melyek az alapvetően férfias tulajdonságok: „Reálisan látniuk kell, mire képesek a férfiak, hogy később ne támaszthassanak irracionális elvárásokat az ellenkező nemmel szemben. De az ideális társ megtalálásához, valós önismerettel kell rendelkezni. Ha valóban ismerjük önmagunkat, az erényeinket és a hibáinkat, és nem rózsaszín szemüveget viselve ácsorgunk a tükör előtt, akkor már megtettük az első lépést a párkeresés rögös útján. Sokat segíthet az is, ha végignézzük eddigi kapcsolatainkat: vajon minden eddigi párunk kísértetiesen egyforma volt, netán tökéletesen különböző férfiakkal próbálkoztunk? Ha az előbbi vonatkozik rád, akkor képtelen vagy változtatni az elképzeléseiden, amelyeket minden bizonnyal újra kell gondolnod. Ha azonban semmi közös nincs eddigi párkapcsolataidban, akkor még te magad sem tudod, mi lenne a jó neked. Ebben az esetben érdemes egy valóban őszinte, képzeletbeli listát készíteni, és reálisan összeszedni azokat a tulajdonságokat, amelyek számodra fontosak álmaid férfijában.”

Keressük, kutatjuk és akarjuk az ideálokat, de ne feledjük, hogy veszélyes játékot űzünk. Más dolog vágyni valakire, akinek pillantásától felforr a vérünk, ugyanakkor vicces, humoros és maga a tökély, és egészen más az, amikor a sok-sok elvárástól már azt sem tudjuk, mit vagy kit is akarunk igazán. Próbáljunk meg rajongani, de ne követelni, listát írni a tökéletes pasiról, de azt nem kőbe vésni, és ha valóban nyitottak vagyunk, akkor kizárt dolog, hogy ne találjon ránk a szerelem. 

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.