A csókod árulkodik

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

Helen Fisher antropológus, a Miért mi: a romantikus szerelem természete és kémiája című könyv szerzője úgy véli, hogy „egy csók valóságos információrobbanás, amelyet a felek kölcsönösen küldenek egymásnak”.

„A csók alapvetően az összeférhetőség felbecsülésének eszköze. Az agykéreg vastag része hivatott felfogni azokat az érzéseket, amelyek az ajkaktól, az orcáról, az orrtól, a nyelvtől érkeznek. Tizenkét koponyaideg közül öt a száj körüli információkat gyűjti össze.” A tudós szerint amikor valaki csókolózik, valóban „érzi” a másikat, „tehát egy csók nem csupán csók, hanem annak a módja, hogy megtudjuk: kik vagyunk, mit akarunk egymástól és mit adhatunk egymásnak” - írja az MTI.

Gordon Gallup, az Albanyi Egyetem evolutívpszichológia-tanára még ennél is tovább megy. „A csók pillanatában vannak olyan magasan vezérelt mechanizmusok, amelyek felmérik az egészségi állapotot, a szaporodási készséget és a genetikai összeférhetőséget. Tehát az, ami a csók pillanatában történik, eldönti, hogy mennek-e a dolgok, vagy sem.”

Úgy tűnik, a fiatalok is egyetértenek a tudományos megállapítással. Az Albanyi Egyetem diákok közti felmérése szerint a fiúk 59, a lányok 66 százaléka elismerte: elvesztette az érdeklődését egy olyan személy iránt, akit az első csók után nem talált vonzónak – nyilván azért, mert a csók üzenetei „nem oda mentek, ahová kellett volna” – olvasható a La Repubblica című olasz lap tudományos mellékletében.

Tehát a biológiai affinitás minden? Azért Fisher figyelmeztet: a szaporodás, a szilárd pár születése nemcsak a csóktól függ. Vannak más elemek is, amelyek szerepet játszanak abban, hogy két szerelmes csak egy kalandot akar átélni, vagy pedig egész életüket együtt akarják tölteni. „Az agy három rendszert fejlesztett ki: az első a szexuális indíttatás, a második a romantikus szerelem, a harmadik pedig a nyugalom- és biztonságérzés, amely egy hosszú kapcsolatban jelentkezik. Ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni” – mondta az amerikai kutató.
 

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.