Nem szégyen, és milyen hasznos!

Neked mi jut eszedbe a futásról? Azok közé tartozol, akik könnyedén megteszik a napi kilométereiket, vagy a rettenetes gyötrelmekre gondolsz, a már 50 méter után jelentkező légszomjra és szúró oldalra? Nem neked való? 

altMeglepetésünk van: a futás mindenkinek való, csak jól kell nekilátni!A futóedzésnek számos változata van az erőltetett sétától, a lassú kitartó kocogáson át a sprintekig, vagy a hármat keverve. Ez az egyik legjobb alakformáló sport, hiszen az erőnlét folyamatos javulásával, az izmok fejlődésével a test csodás átalakulásra képes. Ami a legvonzóbb: mindezt néhány hónap alatt elérheted!

 

Miért érdemes elkezdeni?

Kitűnő kalóriaégető.

60 kilósan közepes tempóval 1000 méteren 300 kalóriát égethetsz

Gyors, látványos eredmény

Fuss 30 percet 3x egy héten, és a tested 2 hónap alatt kicserélődik.

Bárki képes rá!

Gyakran hiszik azt az emberek, hogy képtelenek a kitartó futásra. Pedig a futás képessége is először a fejben dől el, aztán a lábakban. Ha elszánt vagy, ha akarod, akkor meg tudod csinálni!

Boldog, aki fut

A futás során endorfin termelődik az agyban. Ettől a természetes bánatűzőtől jobb lesz a kedved, harmonikusabbá válik az érzelmi hullámzásod.

Hogyan állj neki?

A futóprogram megkezdése előtt célozz meg egy sportboltot. Az alapfelszerelésbe érdemes befektetni, de kedvcsinálóként vásárolhatsz néhány kiegészítő apróságot is.
A legfontosabb kiegészítő egy pulzusszám-mérő, hogy mindig tisztában legyél szervezeted aktuális igénybevételéről.

TIPP: tűzz ki hétről hétre célokat magad elé, s ha sikerül megvalósítani, ünnepelj, például jutalmazd meg fáradt lábaidat egy talpmasszázzsal vagy pedikűrrel. Az apró örömök fenntartják a lelkesedést!

Mi az, amit soha ne hagyj ki?

A futás egyenes út a karcsúsághoz, a legegyszerűbb zsírégető mozgásforma. Arra feltétlenül ügyelj, hogy mindig az izmok bemelegítésével kezdd, és nyújtással fejezd be!

Bemelegítés

Minden ízületedet (még a csuklókat is) forgasd át minden lehetséges irányba legalább tízszer. Szökdelj és guggolj párat. Fokozatosan emeld a tempót.

Nyújtás

A láb nyújtása: Mély terpesz, az elöl álló láb derékszögben hajlik, a hátsót nyújtsuk óvatosan.
Derék, karok nyújtása: csípőszélességnél nagyobb terpeszbe állunk, a fej fölött kinyújtjuk és összekulcsoljuk a kezünket, majd óvatosan egyre lejjebb dőlünk.

Sajátítsd el a tökéletes technikát!

Vannak olyanok, akik csak irigykedve nézik a természetes stílusban, esztétikusan mozgó futókat. Ha tökéletesíted a technikádat, még egyenletesebben, simábban fogsz futni, a csukló mozgása légiessé válik, megszűnik a szenvedés, nem fog szúrni az oldalad, megszűnik a sípcsont fájdalom, és valódi profinak fogsz tűnni.

Nézz előre, tartsd a tekinteted a horizonton, ez javítja a testtartást is, ami azt is meghatározza egyúttal, hogy milyen könnyen lépkedsz.
Figyelj a karodra! Ne hagyd, hogy a karod keresztbe lendüljön a tested középpontján. A lábak kövessék a kezeket, tartsd a karod lengését az előre-hátra irányban.
Tartsd az ütemet! Számold meg, hányat lépsz egy perc alatt. Az ideális érték 88 és 92 között van.
Ha hallod a lépteid puffanását, rövidíts a lépéseiden, hogy újra a kellő ruganyossággal fuss.

Áprilisban teljes futó edzésprogramot ajánlok majd nektek, de addig is kocogjatok rendszeresen!

Haris Éva
 

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.