Fájdalmas tünetek, nehéz teherbeesés – az endometriózis a nők 10%-át érinti

Sokat hallunk manapság a nőgyógyászati problémák kapcsán az endometriózisról. A Szegeden praktizáló szülész-nőgyógyász főorvossal, Dr. Szabó Józseffel beszélgettünk a nők tízezreit érintő, fájdalmas tünetekkel jelentkező betegségről.

Bővebben: Fájdalmas tünetek, nehéz teherbeesés – az endometriózis a nők 10%-át érinti

5 fogamzásgátló módszer pro és kontra

A múlt század közepe óta a gyermekvállalás tervezhető. Már azóta is óriási fejlődésen mentek keresztül a különböző módszerek, mégis a tájékoztatás, a felvilágosítás még gyerekcipőben jár. Összegyűjtöttük most az 5 leggyakoribb fogamzásgátló módszer előnyeit és hátrányait. Tessék választani!

Bővebben: 5 fogamzásgátló módszer pro és kontra

Görcsös fájdalom a menstruáció napjaiban? Íme a megoldások!

Gimnazistaként a „nehéz napokon” sokszor hazamentem a suliból a fájdalmaim miatt. Barátnőim közül sokan ugyanígy voltak. Semmire nem tudtunk igazán koncentrálni a folyamatos hasító fájdalom miatt. Akkor a fájdalomcsillapítón kívül még nem ismertünk más megoldást, mára persze a helyzet igencsak megváltozott.

Bővebben: Görcsös fájdalom a menstruáció napjaiban? Íme a megoldások!

Érvek a fogamzásgátló tabletta mellett

A szájon át szedhető fogamzásgátló tabletta a legnépszerűbb módszer a világon a nem kívánt terhesség elkerüléséhez. Rengeteg pozitív hatása közül összegyűjtöttünk most néhányat.

Bővebben: Érvek a fogamzásgátló tabletta mellett

Abbahagyod a fogamzásgátlót? - Ez történik a szervezeteddel

Bármilyen okból döntesz is úgy, hogy abbahagyod a fogamzásgátló tabletta szedését, fontos, hogy a saját biztonságod, egészséged érdekében betarts néhány igen fontos lépést.

Bővebben: Abbahagyod a fogamzásgátlót? - Ez történik a szervezeteddel

Fogamzásgátlás a szülés után

A szülés után az anya testében dúlnak a hormonok. Folyamatosan változik, kisbabája igényeihez igazodik. Az első pár nap után megindul az anyatej, ami – szerencsés esetben – gyermeke egyetlen tápláléka lesz az elkövetkezendő 6 hónapban. Csodálatos időszak ez. A szülés utáni fogamzásgátlásról Dr. Dán Pál szülész-nőgyógyász szakorvossal, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház adjunktusával beszélgettünk.

Bővebben: Fogamzásgátlás a szülés után

5 tévhit és az igazság a hormonális fogamzásgátló tablettákról

A fogamzásgátlás örök témánk az oldalunkon, úgy gondoljuk, nem lehet róla eleget beszélni. Mindig újra és újra előszedjük, és felelevenítjük a tudnivalókat. Ennek ellenére azt tapasztaljuk, hogy a fiatalok és sajnos az idősebbek körében még mindig sok tévhit kering a hormonális fogamzásgátlással kapcsolatban. Összegyűjtöttük az 5 leggyakoribbat, hogy gyorsan meg is cáfolhassuk őket.

Bővebben: 5 tévhit és az igazság a hormonális fogamzásgátló tablettákról

Fogamzásgátló 1x1 – a 15 legfontosabb tudnivaló a fogamzásgátló tablettákról

Ha jártál már nőgyógyászati rendelésen, bizonyára az orvosod elmondta, mik a fogamzásgátló tabletták előnyei, miként kell alkalmazni őket, és talán már fel is írt neked valamilyen készítményt.

Bővebben: Fogamzásgátló 1x1 – a 15 legfontosabb tudnivaló a fogamzásgátló tablettákról

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.