Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

A baba születése utáni szexuális életről sok tévhit kering. Az egyik legmakacsabb mítosz az, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. A témáról Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász-szakorvost, szexuális medicina szakembert kérdeztük, aki többször volt már segítségünkre szakértelmével.

Bővebben: Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

A biztonságos fogamzásgátlás az önfeledt szexualitás kulcsa

Sajnos nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy a fogamzásgátlás, és általában a szexualitás témakörében igen kevés, vagy téves információval rendelkeznek a fiatalok. Dr. Papp Zsolt szülész-nőgyógyász, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház főorvosa szerint a rossz tájékozottság a témában nem a fiatalok hibája.

Bővebben: A biztonságos fogamzásgátlás az önfeledt szexualitás kulcsa

Felelősen megválasztott fogamzásgátlás, nyugodt szexuális élet

A testi érés egyre fiatalabb korban válik nyilvánvalóvá mind a két nem esetében, de amíg a fiúknál ez legtöbbször pozitív pszichológiai és szociális előnyöket jelent – a kortársaik felnéznek rájuk, nem kell harcolniuk a társas pozíciókért – , addig a lányoknál a szexuális vonzerő korai megjelenése alacsony önkontrollal és csökkent érzelmi stabilitással, melegágya a korai és meggondolatlan szexuális kapcsolatok létesítésének. Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvost, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagját arról faggatom, hogyan is kell felkészülni az első szexuális együttlétre.

Bővebben: Felelősen megválasztott fogamzásgátlás, nyugodt szexuális élet

Szerelem és fogamzásgátlás

A szerelem révén, a szeretkezésről, és a védekezésről új ismereteket kell elsajátítanotok, hogy igazán megélhessétek a testiség gyönyörét. Ebben szeretnénk a segítségetekre lenni ezzel a videóval.

Bővebben: Szerelem és fogamzásgátlás

Szakértőink fogamzásgátlókról, és a védekezésről

Az IntimZóna fennállása óta sok kiváló szakemberrel készíthettünk interjút. Volt köztük szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász, pszichológus, szexuálterapeuta, szexuális medicina szakember. Mindannyian rengeteget tettek és tesznek hozzá a mindennapi munkánkhoz. Összegyűjtöttünk most pár nagyon fontos gondolatot néhányuktól – a teljesség igénye nélkül –, amelyeket érdemes még egyszer elolvasni.

Bővebben: Szakértőink fogamzásgátlókról, és a védekezésről

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy csendben maradjunk!

Sajnos a 21. században sem jelenthetjük ki azt, hogy a szexuális felvilágosítás, az ezzel kapcsolatos gondolkodás sokat fejlődött volna. Manapság is rendkívül magas a kamaszkori terhességek száma. De mit tehet egy tinilány, ha kisbabát vár?

Bővebben: Nem engedhetjük meg magunknak, hogy csendben maradjunk!

Teherbe estem, nem akartam, mit tehetek?

Ma már nem lehet azt mondani, hogy nem áll rendelkezésre elegendő módszer a nem kívánt terhesség elkerülésére. Annak ellenére azonban, hogy számtalan hormonális és hormonmentes fogamzásgátló lehetőség közül választhatunk, mégis sokszor előfordul, hogy egy forró együttlét eredményeként kétcsíkos lesz az a bizonyos terhességi teszt.

Bővebben: Teherbe estem, nem akartam, mit tehetek?

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.