A fájdalmas menstruáció lehetséges okai

A menzesz alatti fájdalmas alhasi görcsök a nők 10-40%-ánál okoz panaszokat. Ez igen magas szám, ezért kicsit körbejártuk a témát Dr. Stummer Jánossal, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülész-nőgyógyász adjunktusával. Mi okozza a menstruáció alatti fájdalmas görcsöket?

Bővebben: A fájdalmas menstruáció lehetséges okai

A magas hormontartalmú, mellékhatásokkal járó fogamzásgátlók ideje lejárt!

A fogamzásgátlók használatának hosszú távú hatásairól beszélgettünk Dr. Papp Zsolt szülész-nőgyógyásszal. A szakorvos hosszú távon nem nagyon tapasztal negatív hatásokat, és hangsúlyozza, a piacon már csak a kis hormontartalmú tabletták maradnak meg.

Bővebben: A magas hormontartalmú, mellékhatásokkal járó fogamzásgátlók ideje lejárt!

Fogamzásgátlás a 21. században

Mióta ember él, mindig is fontos volt a születésszabályozás. A 20. század hozott hatalmas fejlődést a fogamzásgátlásban, hiszen új fejezet kezdődött a hormonális fogamzásgátlás megjelenésével. Annak ellenére, hogy mára a hormonális fogamzásgátlók a legnépszerűbbek a nem kívánt terhesség megelőzésére, még mindig sok tévhit tartja magát a köztudatban. Vajon mi lehet ennek az oka, és hogyan lehetne változtatni azon, hogy még mindig félelem övezi a hormonális fogamzásgátlást? A kérdésre Dr. Telek Tamással, a Szent Margit Kórház szülész-nőgyógyász szakorvosával kerestük a választ.

Bővebben: Fogamzásgátlás a 21. században

A tabletta korunk legnépszerűbb fogamzásgátlója. Vajon miért?

A fogamzásgátlás olyan téma, amiről mindig beszélni kell, és a sokszor ismételt tudnivalókat újra és újra el kell mondani. A fogamzásgátló tabletta egyre nagyobb teret hódít, és az óvszer mellett már ez a legnépszerűbb forma a nem kívánt terhesség elkerülésére. Vajon tényleg csak ez a hatása az, amiért érdemes róla mindent megtudni?

Bővebben: A tabletta korunk legnépszerűbb fogamzásgátlója. Vajon miért?

Megújult a Hölgynaptár© alkalmazás

Új, elegáns és nőies külső, valamint továbbfejlesztett funkciók jellemzik a megújult Hölgynaptár©alkalmazást. Használata még egyszerűbbé vált, hosszas görgetések helyett minden egy felületen megtalálható, gyors, hatékony és könnyen kezelhető.

Bővebben: Megújult a Hölgynaptár© alkalmazás

Nem hatékony eléggé a fogamzásgátlód? Mi lehet az oka?

A nem kívánt terhesség megakadályozására a fogamzásgátló tabletta az egyik legbiztonságosabb és legkönnyebben alkalmazható módszer. Mégis előfordulhat, hogy az általad alkalmazott tabletta nem elég hatékony. Ennek meglepő okai lehetnek. Lássuk, melyek ezek!

Bővebben: Nem hatékony eléggé a fogamzásgátlód? Mi lehet az oka?

Forradalmi felfedezés! - új kutatás a fogamzásgátlók és a rák kapcsolatáról

Ha feltennénk a kérdést, hogy mitől félsz a legjobban, valószínűleg a válaszok listáján az első 3-ban benne lenne a rák. A daganatos megbetegedések ott vannak a világ élvonalában, ami a halálozási okokat illeti. Egy friss tanulmány azonban rámutatott arra, hogy a valaha fogamzásgátló tablettát alkalmazó nők esetében kisebb az esélye egyes ráktípusok kialakulásának.

Bővebben: Forradalmi felfedezés! - új kutatás a fogamzásgátlók és a rák kapcsolatáról

A 21. századi fogamzásgátlás – mindent a tablettákról

Manapság a jól megválasztott, személyre szabott fogamzásgátlás mellett voksol az, aki szeretné elkerülni egy jól sikerült együttlét nem kívánt következményeit. Sajnos azonban még mindig sokan vannak azok, akik nem elég óvatosak, vagy csak nincs elegendő információjuk a védekezést illetően. Ha te is közéjük tartozol, és állandó rettegésben élsz, hogy vajon ebben a hónapban is megjön-e a menstruációd, akkor cikkünk neked szól.

Bővebben: A 21. századi fogamzásgátlás – mindent a tablettákról

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.