Forradalmi felfedezés! - új kutatás a fogamzásgátlók és a rák kapcsolatáról

Ha feltennénk a kérdést, hogy mitől félsz a legjobban, valószínűleg a válaszok listáján az első 3-ban benne lenne a rák. A daganatos megbetegedések ott vannak a világ élvonalában, ami a halálozási okokat illeti. Egy friss tanulmány azonban rámutatott arra, hogy a valaha fogamzásgátló tablettát alkalmazó nők esetében kisebb az esélye egyes ráktípusok kialakulásának.

Bővebben: Forradalmi felfedezés! - új kutatás a fogamzásgátlók és a rák kapcsolatáról

A 21. századi fogamzásgátlás – mindent a tablettákról

Manapság a jól megválasztott, személyre szabott fogamzásgátlás mellett voksol az, aki szeretné elkerülni egy jól sikerült együttlét nem kívánt következményeit. Sajnos azonban még mindig sokan vannak azok, akik nem elég óvatosak, vagy csak nincs elegendő információjuk a védekezést illetően. Ha te is közéjük tartozol, és állandó rettegésben élsz, hogy vajon ebben a hónapban is megjön-e a menstruációd, akkor cikkünk neked szól.

Bővebben: A 21. századi fogamzásgátlás – mindent a tablettákról

Testreszabott fogamzásgátlás – már kamaszkortól

A kamaszok életébe sokszor mint egy gyorsvonat, úgy érkezik az az első szexuális aktus. Pedig nagyon fontos lenne időben gondolni a megelőzésre. Dr. Katona Renáta a szegedi klinika szülész-nőgyógyásza tapasztalata szerint az összes művi abortuszból 10% körüli a kiskorúak terhesség megszakításainak száma, amelyet csak biztonságos, előre tervezett fogamzásgátlási módszerekkel lehetne elkerülni.

Bővebben: Testreszabott fogamzásgátlás – már kamaszkortól

Fogamzásgátlók hosszú távon – íme, a pozitív hatások

A hosszú távú fogamzásgátlóknak a nem kívánt terhességek megakadályozása mellett számos más pozitív hatása is van a szervezetre. Ezekről Dr. Zákány Józseffel, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának főorvosával beszélgettünk.

Bővebben: Fogamzásgátlók hosszú távon – íme, a pozitív hatások

Nem kell félned a hormonoktól!

A 20. század közepe, vagyis az első fogamzásgátló tabletta megjelenése óta óriási fejlődésen ment keresztül a hormonális fogamzásgátlás. Ennek ellenére még napjainkban is félelmek és tévhitek övezik a hormonokat. Vajon miért? Az okokról Dr. Tuba Gyula szülész-nőgyógyász szakorvosjelölttel beszélgettünk.

Bővebben: Nem kell félned a hormonoktól!

Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

A baba születése utáni szexuális életről sok tévhit kering. Az egyik legmakacsabb mítosz az, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. A témáról Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász-szakorvost, szexuális medicina szakembert kérdeztük, aki többször volt már segítségünkre szakértelmével.

Bővebben: Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

A biztonságos fogamzásgátlás az önfeledt szexualitás kulcsa

Sajnos nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy a fogamzásgátlás, és általában a szexualitás témakörében igen kevés, vagy téves információval rendelkeznek a fiatalok. Dr. Papp Zsolt szülész-nőgyógyász, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház főorvosa szerint a rossz tájékozottság a témában nem a fiatalok hibája.

Bővebben: A biztonságos fogamzásgátlás az önfeledt szexualitás kulcsa

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.