Kellenek a tündérmesék!

A minap belefutottam egy videóba, amelyben két írónő, Elena Favilli és Francesca Cavallo beszél legújabb mesekönyvéről, az Esti mesék lázadó lányoknak (Good night stories for rebel girls). Úgy vélik, a gyerekkorunkban hallott mesék azt sugallják a kislányoknak, hogy soha nem lesznek képesek maguktól elérni, létrehozni valamit. Az írónők szerint az iskolába kerülő kislányok önbizalma kisebb, mint hasonló korú fiú társaiké. És ez – szerintük – mind a meséknek köszönhető.

Bővebben: Kellenek a tündérmesék!

A „Nem jelentett semmit!” és társai, avagy ezeket mondja egy hűtlen

Csak remélni tudom, hogy hozzád még senki nem volt hűtlen. Eszméletlen fájdalom, amikor megtudod, hogy a szerelmed mással volt együtt. Az pedig, ha esetleg még belé is szeretett, kimondhatatlan.

Bővebben: A „Nem jelentett semmit!” és társai, avagy ezeket mondja egy hűtlen

Mersz szeretni?

Pár nappal ezelőtt a közösségi oldalon, az egyik csoportban egy lány feltett egy kérdést: „Feltétlen szükséges a szerelem egy boldog párkapcsolathoz, vagy esetleg elég a tisztelet, szeretet és a vonzalom?”

Bővebben: Mersz szeretni?

Szeretet, idő és halál

Furcsa lehet a címet olvasni, tépelődtem is azon, hogy ezt adjam-e ennek az írásnak. Tegnap este láttam egy filmet. Váratlan szépség (Collateral beauty), Will Smith főszereplésével. A címben szereplő három fogalom hatja át az egészet. A vége után, azt hiszem, még vagy fél órát ültem szótlanul.

Bővebben: Szeretet, idő és halál

Megcsalva, eldobva

Három barátnőmmel a szokásos heti traccspartinkon ültünk a szokásos kávézónkban. Mindannyian férjnél vagyunk, kettőnknek már gyerekünk is van. Ezen a csütörtök estén azonban nem volt olyan felhőtlen az időtöltés, mint szokott.

Bővebben: Megcsalva, eldobva

Kik is vagyunk valójában?

Én is tudom, és te is tudod, hogy mi az, amit elvárnak tőlünk, milyen az, ahogy viselkednünk kell. Ám néha megszólal a belső hang, ami közli, hogy „ez nem te vagy”.

Bővebben: Kik is vagyunk valójában?

Szingli anya

Egy száz éve nem látott barátnőmmel találkoztam a minap egy klassz kis belvárosi étteremben. Előbb érkeztem, így rendeltem egy pohár fehérbort, és várakoztam. Valószínűleg hatalmas döbbenet ülhetett ki az arcomra, amikor megláttam, mert még akkor is tátott szájjal bámultam, amikor már 10 perce ecsetelte, hogy mit keres a kezében ez a pár hónapos kislány.

Bővebben: Szingli anya

Ilyen ne legyél, ha valódi kapcsolatot akarsz

A férfiak különös lények. Ha igazán szeretnek, nehéz eltántorítani őket. Ahhoz azonban, hogy elnyerd a szerelmüket, több dolognak is meg kell felelned, és számtalan tulajdonságot, attitűdöt kell mellőznöd.

Bővebben: Ilyen ne legyél, ha valódi kapcsolatot akarsz

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!