A mindennapi bőrápolás aranyszabályai

Mindenki szeretne fiatalos maradni, vagy fiatalabbnak tűnni. És egész megjelenésünket tekintve arcbőrünk az, ami a leginkább árulkodik korunkról. Ha tartjuk magunkat a cikkünkben leírt mindennapi bőrápolási alapszabályokhoz, könnyen visszanyerhetjük bőrünk ragyogását, egészségét, csillogását.

Az első és legfontosabb szabály, hogy a bőrünknek minden nap meg kell adnunk a kellő tisztítást. Mindegy, hogy bőrünk, zsíros, száraz, normál, vagy érzékeny-e, erre feltétlenül szüksége van, különösen, ha városban élünk. Ha pedig sminkeljünk magunkat, akkor esténként érdemes olyan kozmetikummal tisztálkodnunk, mely kifejezetten a festék eltávolítására való. Reggel pedig elég, ha langyos vízzel lemossuk arcunkat, hogy eltávolítsuk az éjszaka folyamán az arckrémünktől esetlegesen képződő felesleges zsírt. FONTOS: sose mosakodjunk nagyon hideg vagy forró vízzel, mert könnyen megrongálhatjuk bőrünk hajszálereit, és emiatt foltossá válhat.

A tisztítás egy másik fontos része a rendszeres radírozás. A radírozással eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és ezzel felszínre juttathatjuk az új, ragyogó bőrt. Persze ezt a fajta tisztítást nem kell - sőt nem is szabad! - naponta végezni, bőven elég 1-2 hetente. Válasszunk olyan radírt, mely illik bőrtípusunkhoz.

Mindig használjunk hidratálókrémet! A tisztán tartás mellett ez a leglényegesebb alapszabály. A bőrünk a különböző külső hatások (pl. hideg idő, erős szél, száraz levegő, borotválkozás, stb.) miatt sokat veszíthet nedvességtartalmából. A hidratálókrém használatára szükség van még akkor is, ha napközben igyekszünk pótolni belülről (ásványvízfogyasztással) is az elvesztett vizet. A hidratálást végezzük reggel és este, de különösen fürdés után.

Havonta kétszer kényeztessük magunkat valamiféle extra arcpakolással! Ahogy testünknek is időnként szüksége van extra vitaminokra, bőrünknek is jár a kényeztetés. Bőrtípusunknak, illetve egyéni igényeinknek megfelelően válasszunk arcpakolást.

Az évszaktól függetlenül, mindig használjunk napvédőt! Igaz, télen kevesebb a napsütéses órák száma, és ezért azt gondolhatnánk, hogy nincs is szükség fényvédelemre. Ám ez nem félrevezető, hiszen egyrészt ma már sajnos a felhőkön keresztül is nagymértékű káros UV sugárzásnak vagyunk kitéve, másrészt pedig ha kisüt a nap és esetleg havas a táj, akkor az ugyanolyan veszélyes, mint nyáron vízparton, mikor egy szem felhő sincs az égen. Érdemes ezért olyan nappali hidratálókrémet választani, ami már eleve tartalmaz fényvédőt. Szerencsére ma már a legtöbb krém ilyen.

Pihenjünk eleget! Ha nem bújunk ágyba megfelelő időben, vagy mindig változik, hogy mikor fekszünk le, az bizony meglátszik arcbőrünkön. Biztosítsunk magunknak a minimum 6-8 óra alvást, hogy bőrünknek is legyen ideje regenerálódni.

Ahogy a pihenés hiánya is gyorsan meglátszik arcunkon, a nem megfelelő táplálkozás is nyomot hagy. Igyekezzünk minél változatosabban, feldolgozott ételektől mentesen étkezni, és a vitaminokat elsősorban friss gyümölcsökből és zöldségekből nyerni. Tény, hogy vannak évszakok és helyzetek, mikor ez nem lehetséges. Ilyenkor viszont nyugodtan szedhetünk bőrszépítő vitaminokat.

A leírt szabályok nyilván nem hatottak az újdonság erejével, hiszen annyiszor találkozhattunk már velük a mindennapjainkban. De cikkünkkel elsősorban nem is ez volt a célunk, hanem az, hogy egy csokorba szedjük végre a reklámokból, magazinokból visszaköszönő üzeneteket bőrünk ápolására vonatkozóan. És ne feledjük, a bőrápolás nem csak a nők kötelessége és kiváltsága. Ma már egyre több férfi ismeri fel, hogy az igényes megjelenés az arcbőrnél kezdődik.

 

 

Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

 

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!