Kedves Olvasó!

Ha követtél bennünket az elmúlt hét hónapban, akkor bizonyára tudod, hogy elérkeztünk kampányunk zárásához. Hét hónapon át a női lét sokféle aspektusával foglalkoztunk. Volt tiniknek szóló hónap, de igyekeztünk jó tanácsokkal ellátni azokat, akik sokszor elfelejtkeznek a fogamzásgátló tablettájukról, vagy azokat, akik épp szoptatnak. 

Mivel nem vagyunk egyformák, célunk az volt, hogy te magad is megtaláld a testreszabott, neked való fogamzásgátló módszert. Reméljük, ez közben sikerült is. Kérdéseiddel, aggodalmaiddal bátran és akár anonim módon is fordulhattál online rendelőnkben rendelő szakértő orvosainkhoz.

Tekintsük át gyorsan, milyen témákat érintettünk az elmúlt időszakban:

1. A december hónap a tinédzserekről szólt. Nagy hangsúlyt fektettünk a szülői felelősségre, és ecseteltünk sokféle fogamzásgátló módszert, amely az első együttlétet biztonságossá teszi. A nemi úton terjedő betegségek elleni védekezés is központi téma volt ebben a hónapban.

2. Az új évvel, január hónappal egy kellemetlen tünetegyüttes, a premenstruációs szindróma foglalta el virtuális hasábjainkat. Szakértői interjúkkal, orvosi tanácsokkal láttuk el olvasóinkat. 

3. Februárban szintén egy betegség, a policisztás ovárium szindróma, azaz a PCOS került a középpontba. Szakértőink segítségével próbáltunk tippeket, tanácsokat adni a betegségben szenvedő nők számára a fogamzásgátlással kapcsolatban. Mivel ez a betegség bőrproblémákkal is együtt jár, így ezzel a témakörrel is többet foglalkoztunk.

4. A március hónap egy sok nőt érintő problémával, az erős menstruációs görccsel, azaz a dysmenorrhoea betegséggel foglalkozott. 

5. Április, a legszeszélyesebb hónap a kissé elvarázsolt, feledékeny lányoknak nyújtott segítséget azokkal a cikkekkel, amelyek a fogamzásgátló tabletták új dimenzióit mutatták be.

6. A május a szoptatás alatti fogamzásgátlással foglalkozott. Eloszlattunk néhány erősen élő tévhitet is ezzel kapcsolatban.

7. Június hónapban a már gyermeket nevelő édesanyáknak próbáltunk új információkkal szolgálni.

Minden hónapban kiemelt fontossággal kezeltük, és ezután is egyik fő üzenetünknek tartjuk a fogamzásgátlás fontosságát. Az életben nekünk, nőknek igen sok kihívásnak kell megfelelnünk, ezek között szerepel az is, hogy jó anyák legyünk. Ez valóban kihívás, ugyanakkor egy édes kihívás, amit minden nőnek meg kell tapasztalnia. Ám nem mindegy, hogy mikor, és hogyan. Fontos, hogy mi tarthassuk kezünkben az életünket, de ez csak átgondolt, felelősségteljes döntésekkel lehetséges. Ezért nagyon fontos, hogy minden helyzetben (még a legnagyobb forróságban is) megtartsuk józan ítélőképességünket, és okosan tervezzünk.

Köszönjük, hogy ebben a hét hónapban követted oldalunkat, tarts velünk továbbra is, ugyanis érdekes cikkekből ezután sem lesz hiány, és a Facebook oldalunkon is aktívak leszünk. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz továbbra is szakértőinktől.  

Csodaszép nyarat kívánok!

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella

főszerkesztő

Kedves Olvasó!

Van már gyermeked, de majd csak később szeretnél újra babázni? Akkor figyelj, mert a június a Te hónapod az Intimitás és minden más kampányában. Szeretnénk, ha Te is megtalálnád az intim pillanatokban rejlő örömöt, miközben már egy, vagy több apróságra kell felelősen figyelned. Kitöltik minden perced, de ne feledd, hogy a párodra is időt kell szánnod, hogy a családi élet kiegyensúlyozott és boldog maradhasson. Ebben próbálunk mi segíteni június hónapban. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz majd az oldalunkon ezúttal is.

Boldog, gyerekezős, szeretetteljes nyarat kívánok!

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella
főszerkesztő

Kedves Olvasó!

Megérkezett a tavasz legszebb hónapja, a május. Boldog vagyok, hogy itt vagy, és ezt a hónapot is együtt indíthatjuk el.

A május az édesanyák hónapja, ezért most a gyermeküket szoptató anyukák kerülnek a középpontba. Az anyatejes táplálás a mama és a baba szempontjából is nagyon fontos, ám a fogamzásgátlásra is gondolni kell. A szoptatás maga nem nyújt védelmet a teherbeeséstől, ezért a szoptatós édesanyának is meg kell találnia a személyre szabott megoldást. Májusban ebben próbálunk segíteni.

Kövess minket napról-napra a weboldalon, érdekes cikkekkel készülünk.

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella

Kedves Olvasó!

Még mindig velünk vagy? Nem is hiszed, hogy ez milyen öröm nekünk. Hónapról hónapra azon dolgozunk, hogy Te jól érezd magad a bőrödben, minden kérdésedre választ kaphass, és kérdezhess, ha mégis bizonytalan vagy valamiben a szexualitás vagy a fogamzásgátlás területén.

Áprilisban egy egész hónapot szentelünk azoknak az álmodozó, rohanó lányoknak, akik szeretnék mindenféle izgalom vagy stressz nélkül követni a fogamzásgátló tablettájuk szedését. Hihetetlen, de ma már erre is van lehetőség. Persze a komoly témák mellett rengeteg csajos-pasis cikkel is várunk Téged. Online nőgyógyászati rendelőnkben pedig szakértő orvosaink várják a kérdéseidet.

Kövess minket a facebookon is.

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella

Kedves Olvasó!

Halkan kopogtat a tavasz az ablakon, megmutatja halvány napsugarait. Végre mindenbe új élet költözik. Igaz, hogy az időjárás még kissé hűvös, de a szél egyre kellemesebben fúj, az eső elhalkul.

A márciusi témánk – akárcsak a tavasz maga – pozitív kicsengésű. Ebben a hónapban arra világítunk rá, hogy a fogamzásgátló tabletta a mindenki által ismert funkcióján túl hatásos a menstruációs görcsök enyhítésére, akár megszűntetésére is. Azok a nők, akik a tabletta szedése előtt erős görcsöktől szenvedtek, a kellemetlen, fájdalmas tünetek megszűnésére, enyhülésére számíthatnak, valamint arra, hogy a tabletta szedése miatt a vérzés mennyisége csökken, így vashiány is ritkábban alakulhat ki. 

Reméljük, továbbra is érdekesnek találod írásainkat, velünk tartasz, és megosztod velünk a véleményedet, hiszen szakértőink minden nap várják kérdéseidet, észrevételeidet és tapasztalataidat.

Kövess minket a facebookon is!!

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella

Kedves Olvasó!

Örömünkre szolgál, hogy a lelkesedésed töretlen, és továbbra is itt vagy velünk.

A február hónapot egy olyan betegségről szóló kommunikációnak szenteljük, amely a jelenünket igencsak befolyásolja. A neve Stein-Leventhal szindróma, vagy ahogy többnyire ismerjük, PCOS, azaz policisztás ovárium szindróma (policisztás petefészek betegség).

Ez a betegség számos kellemetlen, és igen jellemző tünettel társul, amelyek megkeserítik a tőle szenvedő nő életét. Rendszertelen vagy hiányzó menzesztől,  a petefészek-cisztákon, és az aknés, pattanásos bőrön át, az emelkedett inzulinszintig sokféle tünet kísérheti a PCO szindrómát. Ebben a hónapban szeretnénk veled megismertetni ezt a betegséget és azokat a megoldásokat, amelyek segítenek a leküzdésében.

Tarts velünk továbbra is, kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán. Mondd el a véleményed, és oszd meg másokkal is.

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella

Kedves Olvasó!

Örülök, hogy itt vagy, és a 2015-ös évet is velünk kezded el.

A januárt egy nagyon kellemetlen tünetegyüttes, a premenstruációs szindróma, röviden PMS elleni harcnak szenteljük! Sajnos nemcsak a testet, hanem a lelket is megviseli, kihat az élet minden területére. Puffadás, mellfeszülés, fájdalmas alhasi görcsök ingerlékenység, fáradtság mind-mind a PMS tünetei, s ezek mellett még számtalan jellemzője van, amelyeknek közük sincs a jó közérzethez. Azonban erre a kellemetlenségre is van megoldás: egyes fogamzásgátló tabletták ugyanis segítenek abban, hogy a menstruációs ciklus beálljon, a kezdeti, fájdalmas görcsök redukálódjanak, a PMS tüneteit minimálisra csökkentik és megszűntetik.

Tarts velünk, ismerkedj meg januári témáinkkal, olvasd tippjeinket és kövess az IntimZóna Facebook oldalán.

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella
főszerkesztő
IntimZóna

Beköszöntő

Köszöntelek az Intimitás és minden más című blog oldalán!

Biztosan Te is sokat böngészel az interneten, keresed a választ különböző kérdésekre. A mi célunk az, hogy itt mindent egy helyen megtalálj, ami a szexszel, az intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekel. Az IntimZóna online nőgyógyászati rendelésén már régóta helyet adunk a kényesebb szexuális témákról szóló kérdéseknek, és segítséget nyújtunk abban, hogy minden korosztály testre szabottan találhasson rá a megfelelő fogamzásgátló módszerre. A blog oldalain szeretnénk szélesebb körben ismertebbé tenni, népszerűsíteni a biztonságos fogamzásgátlást, hogy Te minél vidámabban, önfeledtebben, szerelmesebben élhesd meg a pillanatot. 

Szeretnénk, ha e fórumon helye lenne a Te véleményednek is, hiszen számunkra a Te tájékoztatásod a legfontosabb. Ebben neves szakértők, orvosok, és egy kiváló blog szerkesztő, Kovács- Hain Zsuzsa lesznek segítségünkre, akiktől kérdezhetsz, s akiknek bátran írhatsz. No és ami a legfontosabb, hogy a Te segítségedre is számítunk. Szólj hozzá a cikkeinkhez, írj nekünk, szerkessz velünk!

Új bejegyzéseinkről mindig tájékoztatunk az IntimZóna Facebook oldalán.
Kövess minket ott is.

Üdvözlettel,
Örkényi Gabriella
főszerkesztő
IntimZóna

A kampány szakértői

Dr. Frank Róbert
pszichológus


Dr. Stefanovits Ágnes
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Katona Renáta
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Supák Dorina
nőgyógyász szakorvos


Dr. Hevesi Krisztina
szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus


Dr. Albert László
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Stummer János
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Vass Ilona
bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos


Dr. Timmermann Gábor
szülész-nőgyógyász szakorvos


Dr. Gyovai Gabriella
nőgyógyász, szexuálpszichológus


Dr. Papp Zsolt
szülész-nőgyógyász főorvos