Ahogy az anya, úgy a lánya?

A menstruáció női létünk talán legáltalánosabb velejárója, mégis nagyon ritkán beszélünk róla nyíltan. Negatív élményeink persze elnyomják az esetleges pozitív tapasztalásokat, így leginkább a fájdalmas görcsök, a premenstruációs szindróma és egyéb negatívumok szerepelnek azon a listán, amelyet egy kislány először megismer a menzeszről.

Bővebben: Ahogy az anya, úgy a lánya?

Görcsoldó fürdő recept


A menstruáció előtti pár napban tapasztalható fájdalmas görcsöket a gyógynövények erejével is enyhítheted. Íme egy görcsoldó, lazító, gyógynövényes fürdő receptje.

Bővebben: Görcsoldó fürdő recept

Szeretjük még a férfias férfit?

Tudjuk, mi is az, ha valaki retroszexuális? Manapság a metroszexualitás több hangsúlyt kapott, de vajon jobb-e, ha valaki ,,retró”?

Bővebben: Szeretjük még a férfias férfit?

Vigyázat, ezek a betegségek nem csak szexuális úton terjednek!

A járványos betegségek terjedésének módja rendkívül szerteágazó. A légúti, cseppfertőzéssel terjedő betegségeket mindenki ismeri, hiszen a tüneteit nem csak a beteg, hanem környezete is észleli. Egyszerű a gyomor-bélcsatorna tartalmával terjedő betegségek tüneteit is felismerni.

Bővebben: Vigyázat, ezek a betegségek nem csak szexuális úton terjednek!

Akár csókkal is terjedő nemi betegségek

A szexuális úton terjedő betegségektől tartva hazánkban is egyre tudatosabbá válik az óvszerhasználat - különösen alkalmi kapcsolatok esetén. Léteznek azonban olyan nemi betegségért felelős kórokozók, melyek nem csupán szexuális érintkezés útján fertőznek.

Bővebben: Akár csókkal is terjedő nemi betegségek

Nőgyógyászati vizsgálat

altA szüzesség elvesztését megelőzően tanácsos elmenni nőgyágyaszti vizsgálatra és tájékozódni a fogamzásgátlási módszerekről a terhesség megelőzése érdekében.

Bővebben: Nőgyógyászati vizsgálat

Menstruáció

altMagyarországon a lányok első menstruációja átlagosan 12,5 éves koruk körül kezdődik, és átlagosan 50 éves korban marad el.

Bővebben: Menstruáció

A leggyakoribb fertőzéses betegségek

Chlamydia. A chlamydiázis a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség. A chlamydia fertőzést a Chlamydia trachomatis nevű parazita okozza, amely a gazdaszervezet citoplazmájában szaporodik, és háromhetenkénti érési ciklusa után kilép a sejtből, ahol újabb sejteket képes megbetegíteni.

Bővebben: A leggyakoribb fertőzéses betegségek

Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei
  • ezeket a pasikat kerüld
  • légy szexistennő
  • a nőiesség forrása

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

altHa szerelemről van szó, gyakran nem látunk a rózsaszín felhőtől, pedig vannak olyan férfiak, akiket érdemes messzire elkerülni. Íme öt tiltólistás pasitípus, akiket jobb, ha messze elkerülsz!

bővebben

altMitől is lehetsz ellenállhatatlan, kívánatos és gyönyörű? Légy nő, igazi nő! Olvasd csak a tippjeinket!

bővebben

altA szexualitás rejtelmeit évezredek óta kutatjuk, mégis szinte értetlenül állunk a nő misztériuma előtt. Hogyan kerülhet a két nem közelebb egymáshoz? Miért veszítették el a régi tudást a ma emberei?

bővebben

 

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!