Miért nem beszélünk még mindig nyíltan a nemibetegségekről?

A szexuális egészségnevelés hosszú és tartalmas utat járt be az elmúlt években. Minél több információ jut a birtokunkba a biztonságos szexről, annál felvilágosultabbak lesznek, egyre okosabb döntéseket hozunk a hálószobában. Egy friss tanulmány szerint azonban a nemibetegségek kérdésköre nem tartozik azok közé a szexualitással összefüggő témák közé, amelyről szívesen beszélünk. A tanulmány megállapította, hogy az emberek zöme nem beszél esetleges régebbi nemibetegségeiről új partnerének.

Bővebben: Miért nem beszélünk még mindig nyíltan a nemibetegségekről?

Kell a zuhany?

No, nem a mindennapi tisztálkodásról beszélünk, hanem a hüvelyzuhanyról. Ezeknek a kis palackoknak és a rájuk tehető fúvókának a segítségével belülről lehet öblíteni a hüvelyt különböző szerekkel, amelyek többnyire szódabikarbónát, ecetet, jódot, illatanyagot tartalmaznak.

Bővebben: Kell a zuhany?

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Rengeteg kérdést kapunk tőletek, és majdnem mindegyikből cikket lehetne írni. Azonban vannak olyan problémák, amelyekről nagyon fontos beszélni. Ilyen a herpesz vírussal kapcsolatos kérdéskör is.Nemrégiben érkezett egy kérdés: Ha a barátomnak ajakherpesze van, elkaphatom orális szex közben?

Bővebben: Segítség! A pasimnak herpesze van!

Hepatitisz B, a rettegett

Vírus. Nemi érintkezés útján terjed. Érinti májműködést. Azonnali kezelést és fokozott felügyeletet igényel. Májelégtelenséget okozhat.

Bővebben: Hepatitisz B, a rettegett

A nemi úton terjedő betegségekről

A nemi úton terjedő betegségeket bárki elkaphatja. Ez nem függ szexuális orientáltságtól, sem társadalmi hovatartozástól. A szűrés elengedhetetlen akkor is, ha monogám kapcsolatban élünk. Még ha úgy is gondoljuk, hogy mi biztonságos szexuális életet élünk, valójában nincs biztonságos szexuális élet.

Bővebben: A nemi úton terjedő betegségekről

4 meglepő tény a kellemetlen szagokról és fertőzésekről

Kellemetlen és kínos beszédtéma, de mivel majdnem minden nőt érint élete során legalább egyszer, fontos beszélni róla. A hüvely gombás fertőzései és a kellemetlen szagok komoly problémák forrásai lehetnek, lássuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük, hogy újra jól érezd magad a bőrödben.

Bővebben: 4 meglepő tény a kellemetlen szagokról és fertőzésekről

Nem csak a Fognyűvő Manócska miatt kell fogat mosni!

Az ember egyik legszebb ékszere a mosolya. Persze ez csúnya fogakkal inkább csak vicsorgásnak hat. A rossz szájhigiéné azonban nemcsak a fogak romlásához vezet, hanem nagyobb a valószínűsége annak, hogy a humán papillomavírus, azaz a HPV szaporodásnak indul a szájüregben. Ijesztő, igaz?

Bővebben: Nem csak a Fognyűvő Manócska miatt kell fogat mosni!

Szeresd a menstruációt!

Attól kezdve, hogy egy fiatal lány elkezd menstruálni, azonnal utálja az egészet. Sokan felkelni sem akarnak az első napokban. Pedig a menstruáció jó. De miért is?

Bővebben: Szeresd a menstruációt!

Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

 

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!