Hagyd abba a jojózást

Fel-le-fel-le… Lefogysz, aztán visszahízol, majd megint leadod, és megint visszaszeded a felesleget? Mielőtt a körforgásba beleszédülve eldöntenéd, hogy reménytelen eset vagy, eláruljuk, hogy ez a végtelen ciklus megtörhető...

A jojó-szindrómával nem csak az a baj, hogy kellemetlen és csüggesztő, hanem az is, hogy alaposan próbára teszi a szervezetedet. Vagyis, ha sikerül megtörnöd a körforgást, az egészséged és az önbizalmad is hasznát látja. 8 tippet adunk ahhoz, hogy legközelebb sikerüljön megtartanod az álomsúlyt.

1. Légy realista!

Válassz olyan diétát, amely hosszabb távon is fenntartható. Semmilyen fontos tápanyag ne hiányozzon az étrendedből, és ne is várjon tőled a diéta túlságosan kemény lemondást. Drasztikus villámfogyókúrák helyett gondolkodj inkább hosszú távú életmódváltásban.

2. Légy türelmes!

Ne akarj egyszerre túl sokat. A fogyás akkor egészséges, ha a teljes testsúlyod 10 százalékánál nem akarsz többet leadni fél év alatt.

3. Szerezz támogatókat!

Több kutatás is igazolta, hogy sokkal sikeresebbek a fogyásban azok, akik meg tudják beszélni az élményeiket és a nehézségeiket a hasonló problémákkal küzdő barátaikkal. Ha a környezetedben mindenki nádszálkarcsú, egy fogyiklubhoz is csatlakozhatsz.

4. Elemezz!

Jegyezd fel, mikor törnek rád a legkeményebb hangulati mélypontok és éhségrohamok - így megfejtheted, hogy vajon valóban azért eszel, mert éhes vagy, vagy egyszerűen megnyugtatásként nyúlsz az étel után.

5. Légy éber!

Ha leadsz 15 kilót, majd felszedsz kettőt, azt gondolhatod, hogy ez nem nagy ügy. Pedig érdemes lenne odafigyelni, mert így indulhatsz el a visszahízás felé - ez különösen akkor érvényes, ha egyszer-kétszer már sikerült belecsúsznod a jojó-szindrómába. Gondolj bele, mennyivel könnyebb két kilót leadni, mintha újra tizenötöt kellene. Hetente egyszer ellenőrizd a súlyodat, és ne késlekedj a közbelépéssel, ha a mutató túlságosan kileng.

6. Légy rugalmas!

Ha már unod a diétát, tervezd újra a menüt - gondolj arra, hogy a legtöbb sikertelen fogyási kísérlet hátterében az áll, hogy az illető egyszerűen beleun a diétázásba. Figyelj oda a kalória- és zsírszegénységre, illetve a változatosságra, de az ésszerű korlátokon belül mindent szabad!

7. Légy aktív!

Amellett, hogy kalória- és zsírszegény az étrended, és odafigyelsz a súlyod változására, a rendszeres sportot is be kell szorítanod a mindennapi programodba. Persze mindez nem azt jelenti, hogy a legközelebbi félmaratonon már célba is kell érned - napi fél óra séta épp elég, ha többet nem bírsz. (Persze fokozatosan emelheted is a terhelést!) A sport nemcsak a fogyást segíti, hanem izmot épít, és ezzel gyorsítja az anyagcserét, kordában tartja az éhségrohamokat, és még jókedvet kiváltó endorfinnal is ellátja a szervezetedet.

8. Légy optimista!

A siker egyik legfontosabb tényezője: ne hagyd, hogy a múltbeli, elbukott kísérletek elbizonytalanítsanak. Ha belebuksz a fogyásba, gondolj arra, mit tanulhatsz a befulladt kísérletből: lehet, hogy legközelebb pont ez a tudás hozza majd meg a sikert. 

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.