7 figyelmeztető jel, hogy valószínűleg nemibetegséged van

A szexuális úton terjedő betegségekről írtunk már korábban (itt tudod elolvasni). Most felsoroljuk neked azt a 7 figyelmeztető jelet, amelyekből azonnal nemibetegség jelenlétére következtethetsz.

Vannak egyértelmű jelek, amelyek fertőzés vagy gyulladás jelei: égő, viszkető érzés, hólyagok. Ezekből biztosra veheted, hogy valami nincs rendben. Fordulj orvoshoz, ha ilyeneket tapasztalsz.

A szexuális úton terjedő (más néven: nemi úton terjedő) betegségek igen fájdalmasak és kínosak lehetnek. Sajnos azonban igen gyakoriak, főleg, ha a szexuális együttlétekkor nem használtok kondomot, és nem teszitek meg a megfelelő óvintézkedéseket. Ám, ha meg is teszitek ezeket az óvintézkedéseket, a nemi úton terjedő betegségek, mint például a HPV továbbra is terjedhetnek. Szerencsére a legtöbb szexuális úton terjedő betegség könnyen kezelhető. A kezelési tervet az orvos határozza meg.

Ha attól tartasz, hogy nemibetegséged van, figyeld önmagad. Ha a következő jeleket tapasztalod, azonnal fordulj orvoshoz, hogy a kezelésed mielőbb elkezdődhessen.

1. Fájdalmas vizelés

2. Fájdalmas közösülés

3. Nyílt sebek vagy duzzanatok a száj vagy a nemi szervek környékén

4. Szokatlan váladékozás és/vagy szokatlan szag a nemi szervek környékén

5. Viszketés, duzzanat a nemi szervek területén

6. Változások a menstruációdban

7. Magas láz, fáradtság, hányinger

Ezek mind-mind lehetnek szexuális úton terjedő betegség tünetei. Ez akkor különösen fontos, ha egy olyan szexuális kalandon vagy túl, ahol nem védekeztetek. A fenti tünetek ugyanis más, teljesen egyszerű betegség tünetei is lehetnek, de takarhatnak veszélyes nemibetegségeket is, amelyeket azonnal kezelni kell, mert tovább adhatod őket. Szóval, ha egy védekezés nélküli szexuális együttlét után tapasztalod a fentieket, akkor valószínűleg nem egy felfázásról van szó csupán.

Ha úgy gondolod, hogy előfordulhat, hogy szexuális úton terjedő betegséged van, a lehető leghamarabb keresd fel az orvosod. Bár a rendszeres szűrővizsgálatok és a biztonságos szex védelmet nyújthat a szerzett nemibetegségek ellen, mégis megtörténhet, hogy megkapsz valamilyen fertőzést. Nagyon körültekintőnek kell lenned.

Ne feledd, a tudás hatalom! Próbálj tájékozódni, kérdezd az orvosod, vagy tedd fel a kérdéseid a szakértőinknek itt, az online rendelésünkön.

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.