Fájdalmas tünetek, hosszú kezelés – a hólyaghurut minden harmadik nőt érint

A hólyaghurutot minden harmadik nő megtapasztalja élete folyamán. Szúró, csípő, égő fájdalommal jár. A további tünetekről, az okokról és a kezelés, valamint a megelőzés módjairól   Dr. Sülecz Istvánnal, a Józsefvárosi Szt. Kozma Egészségügyi Központ urológiai szakrendelőjének rendelésvezető főorvosával.

Bővebben: Fájdalmas tünetek, hosszú kezelés – a hólyaghurut minden harmadik nőt érint

Amikor az élet is fáj, avagy mindent a fájdalmas menstruációról

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, szexuális medicina szakember nagyon sokszor és sokféleképpen segítette már szerkesztőségünk munkáját. Őt kérdeztük meg hát, a nők nagy részét érintő fájdalmas menstruációról, azaz a diszmenorreáról.

Bővebben: Amikor az élet is fáj, avagy mindent a fájdalmas menstruációról

A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél

A clevelandi klinika egyik kutatása szerint a nők 43%-át és a férfiak 31%-át érinti bizonyos fokú szexuális diszfunkció. Ahhoz, hogy a probléma kezelhető legyen, feltétlenül beszélned kell az orvosoddal. Előfordulhat, hogy a szexuális problémák valamilyen más betegséget jeleznek. Összegyűjtöttük azt az 5 problémát, amely jellemző a szexuális diszfunkcióval küzdő nőkre, és a megoldásukkal sem maradunk adósok.

Bővebben: A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél

A nők felét érinti - a premenstruációs szindróma, azaz a PMS

Óriási szám, de sajnos nem elírás: a nők több mint fele szenved egy testi-lelki tünetekből álló kórképtől, amelyet PMS-nek, azaz premenstruációs szindrómának nevezünk.  A hátterében valószínűleg hormonális változások állnak. A betegségről Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal, szexuális medicina szakemberrel beszélgettünk.

Bővebben: A nők felét érinti - a premenstruációs szindróma, azaz a PMS

Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - Nők

Sorozatunk első részében a nemibetegségek tüneteit tárgyaltuk a férfiakra vonatkozóan. Ebben a részben a nőket érintő tünetekről lesz szó.

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - Nők

Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 1. rész - Férfiak

A szexuális úton terjedő betegségek nemi érintkezés útján terjednek. Ezt azért a legtöbb ember tudja, hiszen benne van a nevükben – nemi betegségek. Terjesztik a testnedvek (pl. az ondó, a hüvelyváladék), de a szexuális játékszerekkel is óvatosnak kell lenni. Az a legrosszabb bennük, hogy olyan alattomosak, hogy a hordozójuk sokszor nem is tudja, hogy beteg, és úgy adja tovább a fertőzést partnerének. Lássuk, melyek a legjellegzetesebb tünetek férfiak esetében.

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 1. rész - Férfiak

A szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

A szülés után az anya testében dúlnak a hormonok. Folyamatosan változik, kisbabája igényeihez igazodik. Az első pár nap után megindul az anyatej, ami – szerencsés esetben – gyermeke egyetlen tápláléka lesz az elkövetkezendő 6 hónapban. Csodálatos időszak ez. A szülés utáni fogamzásgátlásról Dr. Dán Pál szülész-nőgyógyász szakorvossal, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház adjunktusával beszélgettünk.

Bővebben: A szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

7 tény a mellbimbóról

Nézegetted már hosszabb ideig a mellbimbódat a tükörben? Megfigyelted a színét, a formáját? Tudtad, hogy hihetetlen szexuális örömöt tud nyújtani neked? Emellett persze az anyaság szimbóluma, hiszen a szoptatás a világ csodája!

Bővebben: 7 tény a mellbimbóról

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.