7 figyelmeztető jel, hogy valószínűleg nemibetegséged van

A szexuális úton terjedő betegségekről írtunk már korábban (itt tudod elolvasni). Most felsoroljuk neked azt a 7 figyelmeztető jelet, amelyekből azonnal nemibetegség jelenlétére következtethetsz.

Bővebben: 7 figyelmeztető jel, hogy valószínűleg nemibetegséged van

Így enyhítsd a menstruációs görcsöket

A menzesz alatti fájdalmas görcsök nagyon kellemetlenek lehetnek, ugyanakkor sokféle megoldás létezik az enyhítésükre. A menstruáló nők több mint fele szembesül a menstruáció zavaraival. Lehet az rendszertelenség vagy a minden hónapban jelentkező fájdalom. Annak érdekében, hogy a görcsöket enyhíthesd, alkalmazd az alábbi 8 trükk valamelyikét.

Bővebben: Így enyhítsd a menstruációs görcsöket

7 tény, amit a menstruációról feltétlenül tudnod kell

Minden menzesz más. Minden ciklus is más. Azonban az évek alatt változhat, ahogy te magad is folyamatos változásban vagy. Sok nőnél hasonlóan zajlik hónapról hónapra, ám vannak, akik minden alkalommal máshogy élik át. Lehet óramű pontosságú, hasonló tünetekkel jelentkező vagy mindig máskor és máshogy érkező. Van azonban néhány olyan dolog, ami minden nőre ugyanúgy igaz.

Bővebben: 7 tény, amit a menstruációról feltétlenül tudnod kell

4 tévhit a szexuális úton terjedő betegségekről – és a valóság

Szexuálisan aktív emberek több mint hatféle szexuális úton terjedő betegségnek teszik ki magukat, amennyiben nem védekeznek ellenük. Sajnos az a tapasztalat, hogy ezekkel kapcsolatban igen nagy zavar van a fejekben. Lássuk most, mi is az igazság.

Bővebben: 4 tévhit a szexuális úton terjedő betegségekről – és a valóság

Szakíts a rossz szokásaiddal és tündökölj!

Mindenkinek van egy-két szépségtrükkje, ezt biztosra vehetjük. Ám sajnos vannak olyanok, akik valaminek a rabjává válnak. Például szeretik nyalogatni az ajakbalzsamjukat vagy imádják halmozni a szépségtermékeket a szekrényben, amelyeket aztán nem használnak.

Bővebben: Szakíts a rossz szokásaiddal és tündökölj!

A hormonok kézben tartanak

Sejtjeid, szerveid működését a hormonjaid is befolyásolják. Ezek olyan kémiai hírvivők, amelyek a szervezetedben mindenre hatással vannak, legyen szó akár várandósságról, akár menopauzáról. Ám bizonyos gyógyszerek, a stressz és sok más tényező befolyásolhatja a hormonjaid működését. A hormonális egyensúly változása pedig hátrányosan kihathat a szervezeted és az életed működésére. Így zárul be a kör.

Bővebben: A hormonok kézben tartanak

Hogyan segíthetsz a pasidnak átvészelni az erekciós zavarokat?

A férfiak egyik legnagyobb problémája a merevedési zavar. Ha szembesülnek vele, nem szívesen beszélnek róla sem a partnerüknek, sem orvosnak. Tudnod kell, hogy ez nem csak a partnered problémája lehet. Te is tudsz segíteni abban, hogy átvészelje ezt a számára nagyon kellemetlen időszakot.

Bővebben: Hogyan segíthetsz a pasidnak átvészelni az erekciós zavarokat?

Mellvizsgálat otthon – előzd meg a bajt

Ha már voltál nőgyógyásznál, bizonyosan átestél már emlővizsgálaton. Az orvos ilyenkor áttapintja a melleket, hogy nincs-e esetleg valamilyen oda nem illő csomó, amiből mintavétel után eldönthető, hogy pontosan mi is az. A mellvizsgálatot azonban nem elég csak az éves nőgyógyászati kontrollvizsgálat alkalmával elvégezni. Célszerű havonta ellenőrizni önmagad, hogy az esetleges problémát megelőzhesd.

Bővebben: Mellvizsgálat otthon – előzd meg a bajt

Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

 

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!