Mellvizsgálat otthon – előzd meg a bajt

Ha már voltál nőgyógyásznál, bizonyosan átestél már emlővizsgálaton. Az orvos ilyenkor áttapintja a melleket, hogy nincs-e esetleg valamilyen oda nem illő csomó, amiből mintavétel után eldönthető, hogy pontosan mi is az. A mellvizsgálatot azonban nem elég csak az éves nőgyógyászati kontrollvizsgálat alkalmával elvégezni. Célszerű havonta ellenőrizni önmagad, hogy az esetleges problémát megelőzhesd.

Bővebben: Mellvizsgálat otthon – előzd meg a bajt

Hormonok akcióban, avagy tényleg a menstruációdtól függ a hangulatod?

A hormonjaid befolyásolják az egész életed nap, mint nap. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy, a menstruációs ciklusod alatti hormoningadozások kihatással vannak a hangulatodra, az étvágyadra és a libidódra is.

Bővebben: Hormonok akcióban, avagy tényleg a menstruációdtól függ a hangulatod?

Az első nőgyógyászati vizsgálat nagyon fontos

„A sok-sok nóta, csak azt dalolja, hogy a szerelem az élet sója.” – szól a magyar nóta a nagy igazságról. Az egymásra találás a lelkekben kezdődik, és a testiségben folytatódik. A kettő mindig kéz a kézben kell, hogy járjon. Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvost, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagját, arról faggatom, hogyan is kell felkészülni az első szerelmi együttlétre.

Bővebben: Az első nőgyógyászati vizsgálat nagyon fontos

A bulibárók 9+1 jótanácsa Szilveszter estére

Mi a terved holnapra? Bármit is eszeltetek ki a barátnőiddel és a haverokkal, talán néhány fontos részletre nem gondoltatok. Sok-sok átbulizott év tapasztalatával felvértezve, összeszedtük azt a 9+1 bulizási ökölszabályt, amit mindenképpen kövess, amikor holnap elindulsz a szilveszteri buliba.

Bővebben: A bulibárók 9+1 jótanácsa Szilveszter estére

Vitaminok nőknek: mit és mikor

Minden életszakaszban más vitaminadagolásra van szükséged. Ahogy öregszel, egyre kevesebbre. Bár szakértők szerint még mindig az élelmiszerek a legfontosabb forrásai a vitaminoknak és tápanyagoknak, a vitaminok helyes adagolásával kiegészítheted az esetleges hiányosságokat, és hosszabb távon megőrizheted egészséged.

Bővebben: Vitaminok nőknek: mit és mikor

Szép álmokat, avagy így aludj, hogy jól aludj!

Reggeli hátfájás, derékfájás, nyak- vagy fejfájás, rossz közérzet. Ugye számodra is ismerős? De vajon mi okozhatja? Gondoltad volna, hogy az alváshoz általad kényelmesnek tartott pozíció nem biztos, hogy egészséges?

Bővebben: Szép álmokat, avagy így aludj, hogy jól aludj!

Működik a kémia

Ha szerelmes vagy, minden érdekel, ami a szeretett személlyel kapcsolatos: a látványa felvillanyoz, az illata begerjeszt, egyből vele tervezed a további életed.  A szíved pumpál, mint egy őrült, izgatott vagy, ha vele vagy. Gondoltad volna, hogy ebben a folyamatban a testben lévő különböző kémiai anyagok is szerepet játszanak. A szerelem egy kémiai szimfónia.

Bővebben: Működik a kémia

Légy egészséges „ott lenn” is!

Megannyi újságcikk szól arról, hogy a jó közérzet, a sportos test, az egészség megőrzése érdekében mit kell enned, ám nem biztos, hogy tudtad, hogy a hüvelyed egészségéért is sokat tehetsz a jól megválasztott ételekkel. Lássunk most néhány olyan élelmiszert, amelyek védenek „ott lenn”.

Bővebben: Légy egészséges „ott lenn” is!

Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

 

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!