Szexuális élet a nőgyógyászati műtét vagy menopauza után

Mind a nőgyógyászati beavatkozások utáni szexuális élet, mind a változókor igen kényes téma. Egy nőben rengeteg kérdés felmerül, amely nehezen tisztázható, a mindennapokban esetleg szorongást, félelmeket okozhat. Dr. Demeter Attila Ph.D., osztályvezető főorvossal, aki az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztályának vezetője, választ kerestünk a talán leggyakoribb kérdésekre a nőgyógyászati nagyműtétek, illetve a változókor utáni szexuális élettel kapcsolatban.

Bővebben: Szexuális élet a nőgyógyászati műtét vagy menopauza után

Ha túl sokat napoztál

A napozás az egyik legjobb dolog a világon, de sajnos nagyon óvatosnak kell lennünk, ha valóban élvezni akarjuk a nyarat. Összegyűjtöttünk neked 5 okos tippet, amivel kicsit elviselhetőbbé teheted a napégés okozta kellemetlenségeket, és gyorsan meggyógyíthatod a fájó bőrt.

Bővebben: Ha túl sokat napoztál

Évtizedek óta ismert, de az oka még mindig rejtély – Az endometriózis

Sokat hallunk manapság a nőgyógyászati problémák kapcsán az endometriózisról. A Szegeden praktizáló szülész-nőgyógyász főorvossal, Dr. Szabó Józseffel beszélgettünk a nők tízezreit érintő, fájdalmas tünetekkel jelentkező betegségről.

Bővebben: Évtizedek óta ismert, de az oka még mindig rejtély – Az endometriózis

A PCOS nem kizárólag nőgyógyászati probléma

Dr. Dobos Györgynek, a Szentendrei Szakorvosi Rendelőintézet nőgyógyász adjunktusának egyik fő szakterülete a meddőség, a PCOS, valamint az inzulin-rezisztencia kezelése és az inszemináció. Az adjunktus úrtól a rettegett PCOS-ről érdeklődtünk.

Bővebben: A PCOS nem kizárólag nőgyógyászati probléma

Szexuális úton terjedő betegségek és megelőzésük

A nemi úton terjedő betegségek egyidősek az emberiséggel. A megelőzésükhöz fontos a megfelelő felvilágosítás és tájékoztatás, ezért a témával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket Dr. Baltschik Miklósnak, a Szent János Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztálya főorvosának tettük fel.

Bővebben: Szexuális úton terjedő betegségek és megelőzésük

Nőgyógyászati vizsgálat gyermekkorban

A serdülőkorú lányokban és szüleikben is sok kérdés kavarog azzal kapcsolatban, hogy egy lánynak mikortól fontos látogatnia rendszeresen egy nőgyógyász szakorvost. Hogy a kételyeket eloszlassuk, megkérdeztük erről Dr. Saoud Gheith-t, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház szülész-nőgyógyász főorvosát, gyermeknőgyógyász szakorvosát.

Bővebben: Nőgyógyászati vizsgálat gyermekkorban

Fiatalon a nőgyógyásznál – tények és tapasztalatok a tinédzserkori szexuális életről

Az első szexuális együttlét meghatározó egy fiatal életében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az időpont egyre előrébb tolódik. Ma már nem meglepő, ha egy általános iskolás gyermek kér nőgyógyászati segítséget. Dr. Tóth Judit szülész-nőgyógyász szakorvosjelölttel arról beszélgettünk, hogy tapasztalatai szerint mennyire tájékozottak a mai tinédzserek.

Bővebben: Fiatalon a nőgyógyásznál – tények és tapasztalatok a tinédzserkori szexuális életről

5 tipp tavaszi fáradtság ellen

Ebben az időszakban mindig nagyon fáradtnak érzem magam. Azt látom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Ahelyett, hogy érezném a csodás természet lágy érintését, inkább csak ingerlékeny vagyok, folyton hangulatingadozásaim vannak és állva el tudnék aludni.

Bővebben: 5 tipp tavaszi fáradtság ellen

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.