Te félsz a rákszűréstől? Nyugi!

A munkám kapcsán nagyon sok nővel kerülök kapcsolatba. Ahogy beszélgetünk, kérdezgetem őket erről-arról, mindig kiderül, milyen a hozzáállásuk a nőgyógyászati vizsgálatokhoz. Általában fény derül arra, hogy rettegnek az egésztől, és halogatják, amíg csak lehet.

Bővebben: Te félsz a rákszűréstől? Nyugi!

Te szűz vagy még? Na ne!

Te szűz vagy még? Hangzik el a kérdés a hetedik osztályban. A hetedikben! Nem gimnazista tinédzserek közt, akik már majdnem felnőttek, hanem általános iskolások kérdezik egymástól. Ha a válasz, igen, még jól ki is röhögik egymást, hiszen manapság már nem trendi szűznek lenni.

Bővebben: Te szűz vagy még? Na ne!

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

Egy szokásos délutánon hazafelé utaztam a 7-es buszon, ami eléggé tömve volt. Két fiatal lány mellett álltam, elég szorosan ahhoz, hogy halljam, miről folyik a beszélgetés kettejük közt.

Bővebben: 5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

A férfi nemi szerv közelebbről – anatómia és élettan

Mindenki tudja, hogy néz ki egy férfi nemi szerv. Ám a pontos anatómia és élettan nem mindig kerül a középpontba, ha a péniszről van szó. Dr. Soós Zitával, a Dunaújvárosi Szent Panteleon Kórház-Rendelőintézet Urológiai Osztályának urológusával most ezekről beszélgettünk.

Bővebben: A férfi nemi szerv közelebbről – anatómia és élettan

5 tévhit és az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

Egy szokásos délutánon hazafelé utaztam a 7-es buszon, ami eléggé tömve volt. Két fiatal lány mellett álltam, elég szorosan ahhoz, hogy halljam, miről folyik a beszélgetés kettejük közt.

Bővebben: 5 tévhit és az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

Tények a spermiumokról

Ha csak egy (kettő, három) spermium és egy (kettő, három) petesejt szükséges egy (kettő, három) kisbaba megfoganásához, akkor minek annyi sperma a férfiaknak? És hány spermium tekinthető normálisnak? Meddig élnek? Van valami, amit megtehetsz, hogy növeld a sperma mennyiségét vagy javítsd a minőségét? Megannyi kérdés… Íme, a válaszok.

Bővebben: Tények a spermiumokról

A PCOS nem feltétlenül egyenlő a meddőséggel

PCOS. Olyan rövidítés, amelynek hallatán a nők összerezzennek. Rettegett betegségről van szó, a policisztás ovárium szindrómáról, amely általában a meddőség kapcsán kerül a középpontba. Dr. Dobos Györggyel, a Szentendrei Szakorvosi Rendelőintézet nőgyógyász adjunktusával egyik fő szakterületéről, a PCOS-ről beszélgettünk.

Bővebben: A PCOS nem feltétlenül egyenlő a meddőséggel

Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrás

A járványos betegségek terjedésének módja rendkívül szerteágazó. A cseppfertőzéssel terjedő, légúti megbetegedéseket mindenki ismeri, hiszen a tüneteket nemcsak a beteg, hanem környezete is észleli. Egyszerű a gyomor-bélcsatorna tartalmával terjedő betegségek tüneteit is felismerni. Ezeknél sokkal nehezebb felismerni azokat a betegségeket, amelyek nem járnak olyan feltűnéssel, kevesebb tünettel kell megküzdenie a fertőzöttnek. Ilyenek példáil a szexuális úton terjedő (STD – sexually transmitted disease) betegségek Dr. Kovács Róbert urológus-andrológus főorvossal ezen betegségek tüneteiről, diagnosztizálásáról és terápiájáról beszélgettünk.

Bővebben: Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrás

videótár

Fogamzásgátlás tinédzserkorban

Bizonyára iszonyúan unod már a kioktatást, hogy így, meg úgy a fogamzásgátlás; óvszer, tabletta, ez, az. Te csak élni szeretnéd az életed, most vagy fiatal. Nos, akkor hallgasd csak Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal készített interjúnkat!

Először a nőgyógyásznál

Ha már tudod, és érzed, hogy elérkezett a nagy Ő, akkor felelősségteljesen kell felkészülnöd a nagy pillanatra. Jó, ha már az első együttlét előtt elmész nőgyógyászhoz. Ez egy nagyon komoly lépés azon az úton, amely a nagybetűs életbe vezet. Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász elmondja, hogy mi vár rád az első vizsgálaton.

A szex szerelemmel teljes

A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettünk e témáról.

Sürgősségi fogamzásgátlás

Nem védekeztetek? Nem sikerült a védekezés? Ne ijedj meg: még mindig van 72 órád, hogy megelőzd a nem kívánt terhességet! Hazay Máté nőgyógyász szakértőnket Kerekes Borbála műsorvezető kérdezte e témában.

A tündérmesék léteznek?

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, szexuálterapeuta régóta segíti szakértelmével csapatunkat. Most a szerelem és a szexualitás kapcsolatáról, a beteljesülésről beszélgetett vele Kerekes Borbála műsorvezető.

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez

Aranyszabályok fogamzásgátló tabletta szedéséhez - Dr. Timmermann Gábor

Sürgősségi fogamzásgátlás - Dr. Demendi Csaba

Szakértőnkkel a sürgésségi fogamzásgátlás legfontosebb kérdéseit vettük sorra.

Testreszabott fogamzásgátlás

Dr. Lajis Tímea segítségével járjuk körbe az egyénre szabott fogamzásgátlás szempontjait.

Mindent a fogamzásgátlásról

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálinttal.

hölgynaptár okostelefonra

 
Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!

 

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.