Kényelmes magassarkú!?

Mindössze három „apróság” dönt arról, hogy a nők a fellegek közt, vagy épp a pokolban járnak-e.

Francesco Russo cipőtervező: nem csoda, hogy imádja a cipőket, no és persze a szép, kecses női lábakat is legalább ennyire. Épp ezért sosem tenné meg azt a borzalmat, hogy olyan cipőt készít, ami kényelmetlen, vagy ami még rosszabb, töri a lábat. Szerinte a jó magas sarkúnak három fontos pontja van, aminek mindenképpen stimmelnie kell, különben kész a katasztrófa.

Az első és legfontosabb a sarok. Ennek a stabilitásán és merevségén, illetve a rögzítési pontján áll vagy bukik a magas sarkú kényelme: ha nem a megfelelő helyen (pontosan a sarokcsont közepénél) rögzítik a fém sarkakat a cipő talpához, akkor nem lesz megfelelően kiegyensúlyozva. Ez pedig baj, méghozzá azért, mert a nők súlyuk egy részét – olykor – a sarkakon pihentetik. Ha a cipő instabil, ezt nem tehetik meg.

És máris elérkeztünk a legfontosabb ponthoz: a cipők orrához. Ennek is a súlyelosztás miatt van különösen fontos szerepe, hiszen – kényelmes sarkak ide vagy oda – a nők nagy többsége a súlyát a lábának az első részére helyezi, ha magas sarkút visel. Vagyis, ha a cipőjük orra nem megfelelő, azt néhány perc – de legfeljebb egy óra után – azonnal érzik, kellemetlen égő érzés formájában. És akkor a hólyagokról és a bütykökről még nem is beszéltünk.

Ezek után az utolsó fontos rész a cipőnek a hátsó része, ami körbeöleli a női sarkakat. A szakember meg van róla győződve, hogy ha ez a rész jó alapanyagból készült és elég – de nem túl – merev, akkor a cipő kényelmes lesz.

A jó/rossz hír az, hogy mindenkinek másmilyen a lába, így az, aki talál egy számára kényelmes, nem egyedileg készített cipőt, az érezze magát nagyon szerencsésnek. 

Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

 

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!