Reggeli nélkül elindulni….

Úgy tűnik, hiába mondják a szakemberek, hogy milyen fontos a napi ötszöri étkezés, és különösen a reggeli, a legtöbben ezt hagyjuk el. Pedig kell a napi energiaszintünkhöz!

A gyerekorvosok és a táplálkozási szakemberek sem örülnek az új trendnek, ami az elmúlt húsz évben egyre erősebben jelentkezik a kamaszok között. 1991 óta nő azoknak a fiataloknak – főleg lányoknak – a száma, akik fogyni szeretetnének. Egy részük ráadásul úgy próbálja meg kordában tartani a napi kalóriabevitelt és a könnyen felszaladó pluszkilókat, hogy egyszerűen nem eszik.

A reggelit az időhiányra és a kapkodásra hivatkozva mismásolják el, mondván, miközben a szobájuk egyik sarkából a másikba rohangálnak, egyszerre öltöznek, pakolnak és fésülködnek, nincs idejük arra, hogy nyugodtan leüljenek és egy kiadósat reggelizzenek. „Majd az iskolában.” Csakhogy a szakemberek szerint sokan az iskolában is „elfelejtenek” enni, ez pedig egyáltalán nem tesz jót a teljesítményüknek, és ami még rosszabb, az egészségüknek sem.

Pedig van kutatás arra vonatkozóan is, hogy az elmúlt években a tizenévesek étkezési szokásai egészségesebbek lettek. Egy tekintélyes és széles körű (83 ezer 10-15 évest érintő) vizsgálat szerint általában kevesebb csokoládét, nassolnivalót és édességet esznek, viszont több gyümölcsöt és zöldséget, mint 10 évvel korábban.
 

Visit betroll.co.uk the best bookies
  • A csókod árulkodik
  • A gumióvszer előnyei

Amerikai kutatók szerint egyetlen csókkal el lehet végezni egy gyorstesztet a potenciális partner biológiai affinitásának tisztázására. Állításuk szerint a csók árulkodik a leendő kedves „egészségi állapotáról, genetikai és szaporodási kompatibilitásáról.”

bővebben

Ami a biztonságos szexet illeti, vajon okosabbak vagyunk-e, mint egy tizenéves? Az Indiana Egyetem kutatása szerint a tizenévesek körében mindennapos a gumióvszer használata, ám a felnőttekre ez nem igaz.

bővebben

 

Dr. Demendi Csaba nőgyógyász szakorvos

Testreszabott fogamzásgátlás - Dr. Lajis Tímea

Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell - Dr. Pálmai Bálint

 

Online Nőgyógyász! Online Nőgyógyászati Rendelés!

minden hétköznap 17 és 22 óra között nőgyógyász válaszol

Kérdezd Nőgyógyász Szakértőinket

Böngéssz

 


Kérjük vedd figyelembe, hogy az internetes Online Nőgyógyászati Rendelés idején valódi nőgyógyász válaszol,

így a szakmájukból adódó, sokszor kiszámíthatalan esetek miatt, az internetes nőgyógyászati rendelés néha időben eltolódhat!

Az internetes / online nőgyógyászati tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi rendelőkben történő vizsgálatot!